Microsoft SharePoint 2010 veiks socialinių tinklų principu  (1)

Verslo pasaulyje pripažinta Microsoft Office SharePoint Services platforma vadinama bene sėkmingiausiu per praėjusius 10 metų Microsoft sukurtu produktu. Tai – sistema, apimanti sutarčių, projektinių dokumentų, korespondencijos ir dokumentų valdymą bei vidinio intraneto portalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į dabartines darbo ir bendravimo virtualioje aplinkoje tendencijas, diktuojamas tokių socialinių tinklų, kaip „Facebook“ „Twitter“ ir pan. naujausia SharePoint 2010 platforma verslo vartotojams siūlys įvairias užduotis atlikti ir komunikaciją vykdyti vidinių socialinių tinklų principu. Naudojant SharePoint platformą, vartotojo puslapis yra vizualiai panašus į šiuo metu populiarių socialinių tinklų struktūrinį išdėstymą – įmonės darbuotojai gali nuolat keisti savo statusą, skelbti naujienas ar dalintis įmonės internetinės svetainės turiniu.

Microsoft LAR statusą turinčios tarptautinės IT bendrovės „DPA programinė įranga" vadovas Genadijus Gricukas teigia, ši platforma yra ypatinga tuo, kad ja, priešingai nei daugeliu kitų, bet kuris įmonės darbuotojas gali išmokti naudotis vos per 30 min. Tam įtaką turi patogi ir paprasta aplinka bei integracija su kitais, jau pažįstamais, Microsoft produktais (Word, Excel, PowerPoint, Internet Explorer). Be to, nuo šiol SharePoint sistema, veikiančią internetinės naršyklės pagrindu, galės naudotis ir tie vartotojai, kurių kompiuteriuose nėra įdiegta Internet Explorer, o naudojama kita naršyklė.

„Pagrindinis šios sistemos privalumas – jos paprastumas ir patogus valdymas. Verslui ypatingai svarbu tinkamai valdyti nuolatos augantį informacijos kiekį bei užtikrinti jos saugumą, labai svarbus yra ir vidinės komunikacijos efektyvumas - sako G.Gricukas, - o naudojantis SharePoint, viskas tampa ranka pasiekiama - svarbūs įmonės įvykiai bei įmonės veiklos rodikliai, dokumentai ar reikalingi kontaktai, publikuojami vidiniame intranete, taip užtikrinant sklandžią vidinę komunikaciją ir greitą informacijos paiešką.“

Tuo tarpu Lietuvoje, remiantis šio pasaulinio populiarumo sulaukusio produkto pagrindu yra sukurta „ShareSpace“ sistema. Tokia sistema yra sudaryta iš atskirų modulių – internetinio tinklapio pagrindu sukurtų sprendimų. Jos unikalumas yra tas, kad sistema, naudojant SharePoint pagrindą, yra pritaikoma kiekvienai įmonei, kiekvienam verslui atskirai – atsižvelgiant būtent į atskiro vieneto verslo poreikius, specifiką, procedūras. Sistemos sprendimai pritaikomi prie atskirų padalinių – personalo, rinkodaros, pardavimų, ir t.t. Šios „DPA programinės įrangos“ specialistų, sukurtos sistemos privalumus jau yra išbandę ir Lietuvos verslo atstovai. Atskirus šios sistemos modulius įsidiegusios yra stambios gamybos, finansinio, valstybinio sektoriaus įmonės kaip „PZU Lietuva“, „Žemaitijos Pienas“, FNTT ir kt.

2009 m. atlikta verslo vadovų apklausa parodė, kad beveik du trečdaliai (63,2 proc.) Lietuvos įmonių vadovų mano, kad verslo procesų ir dokumentų valdymo sistemos padeda optimizuoti įmonės darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: