Pasaulinę Žemės dieną minėjo per 700 mažųjų gamtininkų  (0)

Kovo 19 dieną minėti Pasaulinės Žemės dienos Kaune susirinko daugiau nei 700 vaikų, priklausančių „Lutučiukų“ klubui. Renginį, kurio šūkis „Išsaugokite mums Žemę!“, organizavo Aplinkos ministerija ir leidykla „Lututė“. Tai masiškiausias Žemės dienos minėjimas Lietuvoje, tampantis prasminga gamtą mylinčių vaikų klubo tradicija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lutučiukai“ – didžiausias šalyje neformaliojo ugdymo klubas. Jo nariai – vienintelio šalyje vaikams apie gamtą žurnaliuko „Lututė“ jaunieji skaitytojai ir kiti gamta besidomintys vaikai. Šiuo metu klubui priklauso daugiau nei 2 000 narių iš visos Lietuvos. Jau trečią kartą į Pasaulinės Žemės dienos minėjimą buvo pakviesti aktyviausi mažieji gamtininkai, jų tėveliai ir pedagogai. Į renginį atvyko nevyriausybinių aplinkosauginių organizacijų, aukštųjų mokyklų, savivaldybių atstovai. Pakėlus Žemės vėliavą, gausiu mažųjų gamtininkų ir jų pedagogų būriu pasidžiaugė „Lutučiukų“ klubo vadovė Lina Marmaitė-Snitkienė. Visus dalyvius ir svečius pasveikino Aplinkos ministerijos Biologinės įvairovės skyriaus vedėjas, gamtininkas ir rašytojas Selemonas Paltanavičius, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos direktorė Rūta Baškytė. Aktyviausi klubo nariai buvo apdovanoti leidyklos „Lututė“ dovanomis, o beveik 30 gamtosauginį švietimą propaguojančių pedagogų buvo įteikti Aplinkos ministerijos padėkos raštai. Žemės dienos minėjimas – didžiausia mažųjų gamtininkų šventė. 2008 m. šią dieną įvyko steigiamasis klubo suvažiavimas. Šiemet mažuosius gamtininkus sveikino Kauno Vytauto Didžiojo universiteto tautinių šokių ansamblis „Žilvitis“, teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktoriai, Šakių kultūros centro „Šmiki šmaki“ vaikų dainų studija. Tradiciškai visi minėjime dalyvavę vaikai buvo pakviesti nemokamai apsilankyti Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejuje ir Kauno botanikos sode.

Siekdami, kad mažųjų gamtininkų šūkį „Išsaugokite mums Žemę!“ išgirstų visa Lietuva, klubo nariai ir jų vadovė išleido knygelę apie klubo veiklą. Spalvingą leidinį su vaikų parašais, surinktais renginio metu, ir simboliniu stikliniu Žemės rutuliu ketinama įteikti Lietuvos Prezidentei bei aplinkos ministrui.

„Per steigiamąjį „Lutučiukų“ suvažiavimą vaikai davė priesaiką saugoti Žemę, kurią netruko įprasminti savo darbais. Klubo nariai mokomi pažinti gamtą, skatinami tausoti jos turtus, drauge su savo pedagogais ir tėveliais rengia gamtosaugines akcijas, – sako L. Marmaitė-Snitkienė. – Taip mažieji gamtininkai prisideda ir prie nelengvų Jungtinių Tautų siekių išsaugoti nykstančią biologinę įvairovę. Šiandieniniai nedideli klubo narių darbeliai ateityje gali virsti reikšmingu indėliu į gamtosaugos darbų aruodą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)