VGTU ir JAV studentų bendradarbiavimo rezultatas – pergalė "IPRO Day 2010"  (0)

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai, bendradarbiaudami su Ilinojaus technologijų institutu (ITI), vykdė projektą, kurio tikslas – apskaičiuoti anglies dioksido kiekį, išskiriamą automobilio gyvavimo metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 23 dieną Čikagoje (JAV) vykusiame IPRO Day 2010 renginyje šio bendradarbiavimo rezultatas buvo įvertintas pirmąja vieta „Subalansuotos plėtros“ kategorijoje. „Smagu, kad Aplinkos apsaugos vadybos ir švariosios gamybos studijų programos magistrantūros studentų bei jų kolegų iš JAV bendras projektas buvo pripažinti geriausiu „Subalansuotos plėtros“ kategorijoje. Penkis pastaruosius mėnesius dirbome drauge su ITI studentais, ieškojome būdų, kaip apskaičiuoti anglies dioksido kiekį, išskiriamą automobilio gyvavimo periodu, diskutavome, atlikome literatūros analizę ir gavome ne tik sėkmingų, bet visuomenei naudingų rezultatų“, - teigia VGTU Aplinkos apsaugos katedros docentė dr. Edita Baltrėnaitė, vadovavusi Lietuvos studentų komandai.

VGTU ir ITI komanda – vienintelė tarptautinė komanda šiame projekte 2010 m. pavasario semestre. Nuo sausio mėnesio studentai per videokonferencijas diskutavo, nagrinėjo su tyrimu susijusią informaciją Europoje ir JAV. Pristatyti projektą taip pat padėjo technologijos: VGTU studentai savo darbo dalį pateikė videoformatu.

„Įgijau neįkainojamos patirties dirbant ir bendraujant tarptautinėje komandoje, turėjau galimybę perprasti amerikiečių darbo specifiką. Didžiausią įspūdį man paliko faktas, jog dvi skirtingų kultūrų studentų grupės gali sėkmingai bendradarbiauti vykdydamos bendrą tyrimą, siekdamos užsibrėžtų tikslų“, - teigė viena iš projekte dalyvavusių studenčių Jolita Dūdaitė.

Projekto komandai Lietuvoje vadovavo dr. Edita Baltrėnaitė, Čikagoje - dr. Donatas Tijūnėlis bei dr. Keith McKee. Pastarasis ir buvo bendradarbiavimo iniciatorius. Šis projektas vyko programos Interprofessional Projects Program (IPRO) rėmuose, jos metu architektūros, inžinerinių ir humanitarinių specialybių studentai kviečiami spręsti aktualias problemas. Atliktus darbus vėliau vertina kompetentinga ekspertų komisija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: