„Omnitel“ pradėjo 4G ryšio bandymus Lietuvoje  (0)

Mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ šiandien pirmoji Lietuvoje pradėjo ketvirtos kartos (4G/LTE) ryšio bandymus ir pristatė technologiją žiniasklaidos atstovams. Bandymų metu buvo pasiektas 52 Mbps greitis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Didele sparta pasižymintis 4G ryšys yra reikšmingas žingsnis visai telekomunikacijų rinkai, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis. - Lietuvos vartotojams apsiprantant ir aktyviai naudojant 3,5G ryšį, atidžiai stebime rinką ir atsiradus poreikiui esame pasiruošę pasinaudoti „TeliaSonera“ grupės patirtimi ir įdiegti 4G technologiją Lietuvoje.“

4G/LTE yra sparčiausia rinkoje mobiliojo ryšio technologija, kurios greičiai yra apie dešimt kartų didesni nei kitų šiuo metu egzistuojančių komercinių technologijų. Vidutinis greitis normalaus vartojimo metu 4G tinkle siekia 20-80 Mbps.

 „TeliaSonera“ pirmoji pasaulyje savo vartotojams pradėjo teikti komercines 4G paslaugas - Stokholme, Švedijoje ir Osle, Norvegijoje. TeliaSonera“ grupės įmonėse demonstraciniai 4G tinklai taip pat įdiegti ir parengti išbandyti vartotojams Suomijoje ir Danijoje, atlikti pirmieji bandymai Estijoje. 

    UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. "Omnitel" ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje "Omnitel" 3,5 G tinklas, veikiantis apie 200 miestų ir miestelių. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: