"Microsoft" iš esmės atnaujino "Windows Live Essentials" programas  (0)

Šiandien programinės įrangos kūrėja „Microsoft“ pristatė iš esmės atnaujintą nemokamų programų rinkinį „Windows Live Essentials“. Rinkinyje esančios programos „Windows Live Photo Gallery“, „Movie Maker“, „Mail“, „Messenger“ ir papildoma „Windows Live Sync“ leis vartotojams patogiai kurti ir dalintis nuotraukomis ir filmukais, tvarkyti el.paštą, palaikyti ryšius su draugais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Su „Windows Live“ siekiame vartotojams suteikti nemokamą programinės įrangos ir paslaugų derinį, kuris leistų žmonėms lengvai bendrauti tarpusavyje, dalintis idėjomis, kurti ar tobulinti savo kūrinius, – sakė Aleksandras Golod, „Microsoft Lietuva“ produktų rinkodaros ir verslo planavimo grupės vadovas Lietuvai. – Žinodami, kad žmonės vis dažniau bendrauja ir dalinasi failais internete, mes susiejome „Windows Live Essentials“ su „Windows 7“ taip, kad vartotojams būtų paprasčiau internete daryti tai, ką jie nori.“

Rinkinyje – penkios šviežios programos

„Windows Live Essentials“ nemokamų programų rinkinį sudaro gerai pažįstamos, tačiau iš esmės patobulintos programos: nuotraukų redagavimo „Windows Live Photo Gallery“, vaizdo filmų kūrimo „Movie Maker“, elektroninio pašto „Mail“, pokalbių ir bendravimo „Messenger“ bei failų sinchronizavimo „Windows Live Sync“. Atnaujintos programos skirtos vartotojų darbui „debesyje“ ir sujungia jį su kompiuteryje turimais resursais.

„Debesų“ technologijos – tai didžiuliai interneto serverių masyvai, kurie užtikrina neribotas informacijos apdorojimo ir saugojimo talpas, prieinamas bet kada ir iš bet kurio vartotojo kompiuterio ar mobiliojo įrenginio. Geriausiai vartotojams pažįstami „debesų“ technologijos pavyzdžiai – „Xbox Live“ paslauga žaidimų mėgėjams ir „Microsoft“ sukurta dokumentų tvarkymo tarnyba „Docs“ socialiniame tinkle „Facebook“. Dabar „debesų“ technologijų galimybės maksimaliai išnaudojamos ir „Windows Live Essentials“ programų rinkinyje. „Kuriant „Windows Live Essentials“ didžiulis dėmesys buvo skiriamas vartotojų atsiliepimams apie naująsias programas. Tikime, kad daugiau nei 500 mln. žmonių, besinaudojančių „Live“ programomis ir paslaugomis, teigiamai įvertins naujuosius nemokamus atnaujinimus, suderintus su „Windows 7“, - sakė A.Golod. Galutinė naujojo „Windows Live Essentials“ programų rinkinio versija pasirodys jau artimiausiais mėnesiais. Pagrindiniai „Windows Live Essentials“ programų atnaujinimai: „Windows Live Photo Gallery“ – nuotraukų saugojimui, taisymui ir dalinimuisi: • „Photo Fuse“ įrankis leis iš kelių skirtingų nuotraukų dalių sudaryti vientisą nuotrauką. Tai ypač praverčia norint sukurti panoraminę ar sėkmingiausią didelės žmonių grupės nuotrauką. • Pažangi veidų atpažinimo technologija leidžia automatiškai atpažinti nuotraukose pažymėtus asmenis. • Retušavimo funkcija padės išvalyti nuotraukas nuo įbraukimų ar įdrėskimų, panaikins neryškumą. • Automatinis bendras pritaikymas. Patobulinti nuotraukas galėsite per kelias sekundes aktyvavę automatinio pritaikymo (angl. auto adjust) įrankį. Ši funkcija leis vienu paspaudimu tobulai sureguliuoti nuotraukų išlaikymą, spalvų balansą ir ryškumą. • Paieškos kortelė padės vartotojams greičiau atrinkti nuotraukas pagal veidus, vardus, datas, fotografavimo vietą, aplankų pavadinimus ar kitus pasirinktus parametrus ir jų derinius. • Paprastas įkėlimas. Su „Windows 7“ paprasta įkelti ir susisteminti nuotraukas ir vaizdo medžiagą iš įvairių įrenginių, pvz. telefonų, skaitmeninių kamerų, ir pan. • Intuityvus valdymo skydelis. „Windows Live Photo Gallery“ ir naujasis „Movie Maker“ naudoja tą pačią įrankių juostą, kuri vartotojams gerai pažįstama iš operacinės sistemos „Windows 7“ ir „Microsoft Office“ programų.

„Windows Live Movie Maker“ – lengvam filmų kūrimui:

•    „AutoMovie temos“ prie kuriamo vaizdo filmo ar nuotraukų galerijos pridės temą su parinktais perėjimais, titrais ir garso takeliu.

•    Vaizdo ir garso montažas. Programa „Movie Maker“ leis labai tiksliai montažui sukarpyti turimą vaizdo medžiagą. Taip pat pasirinkę tinkamą garso takelį galėsite suteikti kuriamam filmui reikiamą nuotaiką.

•    Galimybė saugoti didelės raiškos (720p ir 1080p) filmus. Šiuos filmus galėsite iš karto įrašyti į DVD diską su „Windows DVD Maker“.

•    Publikavimas internete. Neišėję iš programos galėsite kelių mygtukų paspaudimais įkelti  savo kūrinius į „Facebook“, „Flickr“, „YouTube“ ar „SkyDrive“.

•    Perkėlimas į kitus įrenginius. Sukurtus aukštos kokybės filmus galėsite išsaugoti ir nešiojamiems įrenginiams – „Windows“ telefonams ar „Zune HD“ grotuvui.

„Windows Live Sync“ – kad visuomet galėtumėte pasiekti reikalingiausius duomenis:

•    Aplankų sinchronizacija PC ir Mac kompiuteriuose.  „Windows Live Sync“ programa leis  pasirinkti aplankus su dokumentais, nuotraukomis, muzika, kitais failais ir juos sinchronizuoti keliuose įrenginiuose su skirtingomis operacinėmis sistemomis. Programa taip pat suteiks priėjimą prie šių dokumentų iš bet kurio jūsų turimo prie interneto prijungto įrenginio. Jei pataisysite failą viename kompiuteryje, jis automatiškai atsinaujins  visuose kituose prie interneto prijungtuose įrenginiuose.

•    Nuotolinis darbas. Jei paliksite asmeninį kompiuterį prijungtą prie interneto, jame esančius failus ir programas lengvai galėsite pasiekti per tinklalapį http://devices.live.com. Tai puiki pagalba netikėtose situacijose, kai, pavyzdžiui, atvykstate į darbą ir prisimenate, kad reikalingą dokumentą palikote namų kompiuteryje.

„Windows Live Mail“ – su „Windows“ sistema integruota el.pašto, dienotvarkės ir kontaktų programa:

•    Turimų el.pašto paskyrų surinkimas. Su „Windows Live Mail“ programa vienoje vietoje valdysite kelias ar keliolika el.pašto paskyrų, kalendorius, RSS srautus, kontaktus ir naujienų grupių prenumeratas.

•    Prieiga atsijungus nuo interneto. Elektroniniai laiškai ar kalendoriaus įrašai, atsijungus nuo interneto, bus pristatyti ir suvienodinti kitą kartą prisijungus prie pasaulinio tinklo. Vieną kartą sinchronizavus turinį „Windows Live Mail“ suteiks priėjimą prie anksčiau parsisiųstų elektroninių laiškų ir kalendoriaus įrašų.

•    Bendri kalendoriai. Programoje galėsite prisijungti, peržiūrėti ir redaguoti kalendorius, kuriais su jumis dalinasi kolegos ar draugai.

•    Sujungimas su „Windows Live Messenger“. Esant „Mail“ aplinkoje galima per „Messenger“ programą tiesiogiai sukontaktuoti su draugu, nes iškart matysite jo prisijungimo būseną.

•    Produktyvus „inbox“ dėžutės valdymas. Naujoje programoje el.laiškus galėsite peržiūrėti ir grupuoti lyg pokalbį susirašinėjimo programoje. Taip pat pasirinkę greitos peržiūros vaizdą galėsite greitai susidėlioti ir surasti norimus dokumentus el.pašto dėžutėse, naujienų grupėse ar RSS srautuose.

•    „Slim Cal“ - įrankis, leisiantis peržiūrėti kalendorių neatsitraukiant nuo elektroninių laiškų.

•    Nuotraukų siuntimas. Naujasis „Mail“ suteiks galimybę siųsti šimtus nuotraukų, užimančių iki 10 GB vietos naudojant tik vieną elektroninį laišką. Dirbant su programa galima palydėti nuotraukas užrašais ir jas redaguoti.

Daugiau informacijos apie naująjį „Windows Live Essentials“ programų rinkinį rasite tinklalapyje http://www.windowslivepreview.com. Dabartinę „Windows Live Essentials“ versiją galima parsisiųsti iš tinklalapio http://download.live.com, drauge su beta programų versijomis, kurios pasirodys per artimiausius mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: