„GetJar“ ir „Sony Ericsson“ bendradarbiaus plečiant „Android“ telefonų galimybes  (0)

Pasauliniai mobiliosios rinkos grandai – telefonų gamintoja „Sony Ericsson“ ir lietuvių sukurta mobiliųjų aplikacijų parduotuvė „GetJar“ – paskelbė apie pradedamą bendradarbiavimą „Android“ srityje. Į naujausius „Sony Ericsson“ telefonus su „Android“ operacine sistema bus integruojama prieiga prie „GetJar“ portalo, kuriame yra keli tūkstančiai šiai operacinei sistemai pritaikytų aplikacijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Android“ operacinę sistemą vertinčiau kaip vieną perspektyviausių mobiliųjų telefonų platformų, kuri turi perspektyvą mobiliuosiuose įrenginiuose tapti tokia svarbia, kokia yra „Windows“ kompiuteriuose, – sakė „GetJar“ įkūrėjas ir vadovas Ilja Laurs. – Jau dabar „GetJar“ portale yra tūkstančiai „Android“ telefonams pritaikytų aplikacijų, ir jų sparčiai daugėja. Džiaugiamės, kad pradėjus bendradarbiauti su „Sony Ericsson“ parsisiųsti programų ir žaidimų į savo telefoną vartotojams bus dar paprasčiau“.

Pasak I. Laurs, simboliška, kad trijų pasaulinių kompanijų bendradarbiavimas prasideda Lietuvoje – šalyje, kurioje mobiliojo ryšio skverbtis yra viena didžiausių pasaulyje (149 proc., 2009 m. duomenimis) ir kurioje „gimė“ tarptautinės sėkmės sulaukęs „GetJar“ projektas.

 „Lietuva yra viena pirmųjų rinkų, kurioje pasirodo pats mažiausias „Android“ telefonas – „Xperia X10 mini“. Jis taip pat bus pirmasis, kuriame vienu ekrano bakstelėjimu galima pasiekti „GetJar“ aplikacijų lobyną ir iš jo atsisiųsti mobiliojo įrenginio funkcionalumą praplečiančių arba pramogauti skirtų aplikacijų“, – sakė „Sony Ericsson“ atstovas Lietuvoje Audrys Leimontas.

Į prekybą Lietuvoje jau keliaujantis „Sony Ericsson Xperia X10 mini“ yra vos banko kortelės dydžio, turi lietimui jautrų ekraną, 5 mln. taškų fotokamerą, A-GPS, palaiko didelės spartos trečiosios kartos mobiliojo interneto technologiją HSPA, belaidį ryšį „Wi-Fi“. Kiek vėliau vasarą bus pradėti pardavinėti ir „Xperia X10 mini pro“ telefonai su išstumiama visų ženklų (QWERTY) klaviatūra.

Prieš penkerius metus Lietuvoje sukurtas projektas „GetJar“ šiuo metu pirmauja pasaulyje mobilių aplikacijų platinimo srityje. Kas sekundę vartotojai iš „GetJar“ tinklo atsisiunčia apie 30 aplikacijų, o bendras atsisiųstų programų skaičius greitu metu turėtų pasiekti 1 milijardą.

Daugiau nei pusė „GetJar“ akcijų priklauso lietuvių investuotojams. Bendrovės dalininkė taip pat yra pasaulinė investicinė kompanija „Accel Partners“, kuri be kitų IT bendrovių, taip pat yra ir 15 mlrd. JAV dolerių vertės „Facebook“ kompanijos bendrasavininke. „GetJar“ turi atstovybes Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: