Balsių bendruomenėje pradėta statyti ilgai laukta mokykla  (0)

Šiandien, liepos 13 d., Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Merko statyba“ dėl naujos mokyklos statybos Balsių bendruomenėje. Šioje teritorijoje viešosios ir privačios partnerystės (PPP) projekto pagrindu jau kitų metų rudenį iškils pirmuosius auklėtinius priimsianti nauja Balsių mokykla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Balsių bendruomenės gyvenamojoje teritorijoje stovi 1930-aisiais statyta medinė mokykla, kurioje nėra vandentiekio, centrinio šildymo, vidinio tualeto, sporto salės ir valgyklos. Per tūkstantį mokyklinio amžiaus vaikų yra priversti lankyti šią mokyklą arba važiuoti į kitas, mažiausiai 15 kilometrų atstumu nutolusias miesto mokyklas.

Konkursą laimėjusiai UAB „Merko statyba“ už mokyklos pastatymą ir priežiūrą Vilniaus miesto savivaldybė 25 metus įsipareigojo mokėti 6,61 mln. litų plius PVM metinį mokestį. Į šią kainą yra įtraukta absoliučiai viskas: ne tik modernios mokyklos statybos, bet ir pastato eksploatacija, inventoriaus įsigijimas ir priežiūra, komunaliniai mokesčiai, draudimas, visiška atsakomybė už pastato ilgaamžiškumą.

Pasirinktas viešosios ir privačios partnerystės (PPP) projekto vykdymo būdas visame pasaulyje yra plačiai paplitęs, puikiai veikiantis ir pripažintas. Lietuvoje iki šiol į tai buvo žiūrima gan atsargiai, tačiau LR Ūkio ministerija šį Balsių mokyklos statybos projektą yra įtraukusi į pilotinių PPP projektų sąrašą, ir, sėkmingai įgyvendinus, jis gali tapti pavyzdiniu švietimo PPP projektu Lietuvoje.

Patirtį, reikalingą Balsių švietimo įstaigos statymui, Merko koncernas susikrovė vykdydamas mokyklų statybos projektus PPP pagrindu Estijoje. Balsių bendruomenės pirmininkas Rimantas Micka taip pat džiaugiasi, kad nuo 2002 m. pradėtas svarstyti Balsių bendruomenės mokyklos stabybos projektas pagaliau bus realiai įgyvendintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: