Menas sutinka technologijas  (0)

niciatyvinė kūrėjų grupė „Įkvėpimas“ šių metų rugpjūčio 28-29 dienomis (Kaune) organizuoja kūrybines dirbtuves, kurių metu kompiuterinių technologijų pagalba bus bandoma praturtinti realybę. Išbandyti nauji pritaikymo būdai bus pristatyti rugsėjo 4 dieną vyksiančių „Kauno naktų“ metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau apie projektą Projektas „Įkvėpimas“ vyksta jau ketvirtus metus ir buria žmones, turinčius skirtingus pomėgius, susitelkti bendram kūrybiniam procesui. Šių metų dirbtuvės yra pirmasis projekto, susijusio su papildytos realybės technologija, etapas. Jo metu buriama iniciatyvi ir kūrybinga komanda, kituose etapuose vykdysianti tarptautinę projekto plėtrą. Tikslas - kuo plačiau panaudoti papildytos realybės technologiją kūryboje, edukacijoje, paslaugų ir reklamos sferose. Šiame renginyje yra laukiami visi besidomintys menu, technologijomis, eksperimantuojantys programavimo srityje, dizaineriai, šokėjai bei naujų saviraiškos priemonių ieškotojai. Tai renginys ne tik patyrusiems, bet ir ieškantiems patirties šioje srityje. „Įkvėpti Augmented Reality technologijos pirmą kartą Lietuvoje bandysime papildyti realybę. Subursime kūrėjus, kurie dirbtuvių metu judesio, garso ir vaizdo pagalba generuos naujas idėjas“, – sako projekto iniciatorius Alius Levinskas. Anot jo, papildytos realybės technologija yra neišsemiamų kūrybinių galimybių šaltinis, o jų platesnis naudojimas tik dabar žengia pirmuosius žingsnius pasaulyje. Šiek tiek apie papildytą realybę Papildyta realybė – tai realaus pasaulio atvaizdavimas praturtinant jį kompiuterio pagalba sukurta informacija. Šios technologijos ir elektroninio prietaiso (išmaniojo telefono, kompiuterio ar pan.) pagalba realioje aplinkoje esantys objektai realiu laiku gali būti praturtinti įvairiais papildomais atributais: tekstine informacija, judančiais vaizdais, nuotraukomis ir pan. Šie realybės papildymai yra matomi per elektroninio prietaiso ekraną ar projektuojant vaizdą objektų aplinkoje.

Pastaraisiais metais naudojantis papildomos realybės technologija, visame pasaulyje yra kuriami nauji produktai, padedantys interaktyviai, bet kartu ir realiai pažinti aplinką. Medicinos, reklamos, kelių infrastruktūros specialistai pradėjo naudoti šią technologiją pripažindami, jog ji gali sukelti revoliuciją, padėsiančią pasaulį suvokti naujai. Didžiulis šios technologijos kūrybinis potencialas traukia ir moderniųjų menininkų dėmesį.

Video apie Augmented Reality:

http://www.youtube.com/watch?v=D-A1l4Jn6EY

Daugiau informacijos apie patį projektą ir registracijos anketą galite rasti: www.ikvepimas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: