Tyrėjų naktis 2010: mokslas ir mokslininkai iš arti  (0)

Prasidėjus naujiems mokslo metams įsibėgėja projektas “Tyrėjų naktis 2010”. Jau šeštąjį kartą rugsėjo 24-ąją ši mokslo šventė visus neabejingus mokslui pakvies į savo renginius. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Molėtuose ir kituose mažesniuose Lietuvos miesteliuose lankytojams duris atvers laboratorijos, planetariumas, observatorija, botanikos sodas ir kitos vietos, kur dirba mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi norintys galės susitikti su tyrėjais ir pažinti iš pirmo žvilgsnio tokį sudėtingą mokslo pasaulį. Aktyviai “Tyrėjų nakties 2010” renginiams ruošiasi Vilniaus universiteto fizikos, chemijos, gamtos mokslų, filosofijos fakultetai, Planetariumas, Botanikos sodas, Teorinės fizikos ir astronomijos institutas. Mokslininkai skaitys paskaitas, laboratorijose bus atliekami įdomūs eksperimentai, veiks parodos. Kauno technologijos universitete, be to, dar veiks Vaikų universitetas, kur žaidimai, konkursai, paskaitos priartins mažuosius prie paslaptingo mokslo pasaulio. Lietuvos energetikos institutas kaip ir Kauno technologijos universitetas šiais metais “Tyrėjų naktyje 2010” dalyvaus pirmą kartą. Pažiūrėti į žvaigždes ir pasigilinti į kosmoso pasaulį bus galima Molėtų astronomijos observatorijoje.

“Projektas „Tyrėjų naktis 2010“ ir šiais metais siekia pabandyti ištrinti ribą tarp plačiosios visuomenės ir mokslininkų bei pakeisti susiformavusią nuomonę apie mokslininkų kitoniškumą. Tai paprasti žmonės, gyvenantys tarp mūsų, tačiau kuriantys nepaprastus dalykus”, - sako projektą koordinuojančios Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos vicepirmininkas Tomas Žalandauskas.

Naktis, kurios metu atsivers įvairių mokslo įstaigų, kuriose dirba mokslininkai, durys, padės suartinti tyrėjus ir aplinkinius žmones, suprasti vieni kitus, pasidalinti patirtimi ir parodyti, kad tyrėjo darbas gali būti itin įdomus ir naudingas visuomenei.

„Tyrėjų nakties 2010“ renginiai šiemet vyks 27 Europos šalyse. Juose kviečiami dalyvauti visi: nuo moksleivių iki garbaus amžiaus žmonių, nuo paprastų darbuotojų iki aukščiausio lygio vadovų. Svarbiausia – noras pažinti mokslo pasaulį ir galbūt netgi pačiam pamėginti atlikti nedidelį eksperimentą. Juk kiekvienas yra atradėjas, tik ne kiekvienas tai žino.

Daugiau informacijos www.tyrejunaktis.lt .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: