Kuria pirmuosius šalyje veiklos matavimo įrankius mažoms įmonėms  (0)

Verslo valdymo sistemas kurianti ir diegianti UAB „Prototechnika“ pradėjo kurti mažoms ir vidutinėms Lietuvos įmonėms skirtą valdymo modelį, apjungsiantį veiklos matavimais pagrįstus verslo valdymo modelius. Projektas įgyvendinamas pasitelkus Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo skirta 394.580 Lt parama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Prototechnika“ į šį projektą investuos dar 610.725 Lt. Pasak „Prototechnikos“ projektų vadovo Laimono Gulbinsko, analizuodami Lietuvos įmonių problemas, specialistai nustatė, kad pasiekus tam tikrą įmonės brandos lygį vis sunkiau padidinti veiklos efektyvumą, neatliekant esminių pokyčių. Tačiau subrendusioje ir stabiliai veikiančioje įmonėje radikalūs pokyčiai yra ne tik labai sudėtingi, bet ir pavojingi. Todėl „Prototechnika“ ėmė kurti įrankį, su kuriuo Lietuvos įmonės galėtų modernizuoti valdymą evoliuciniu būdu, t.y. nekeliant streso darbuotojams ir nedidinant rizikos, o pirmuosius rezultatus gauti jau pačioje sistemos pertvarkos pradžioje, o ne po metų ar niekados. Toks produktas suteiks galimybę įmonėms koncentruotai kaupti ir kryptingai analizuoti informacijos panaudojimo patirtį.

„Veiklos rodiklių matavimais pagrįsti verslo valdymo įrankiai jau yra gerai žinomi ir naudojami pasaulio informacinių technologijų lyderių programiniuose rinkiniuose. Tačiau tokios sistemos yra sudėtingos ir brangios. Planuojame, kad mūsų kuriamas įrankio modelis bus skirtas vidutinėms ir netgi mažoms įmonėms, kurios dabar negali pasinaudoti išmaniosiomis verslo valdymo technologijomis. Šiuo metu jau pradėjome mokslinius tyrimus, kuriais remdamiesi planuojame sukurti integralų priemonių komplektą. Tai leistų smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms pradėti taikyti veiklos matavimu pagrįstus valdymo metodus. Tikimės sukurti tokią sistemą, kuri leistų išnaudoti visą jau turimą įmonių įdirbį ir kartu naudotis naujausiais vadybos metodais, lanksčiai pritaikant juos savo poreikiams“, – pasakoja L. Gulbinskas.

Įgyvendindama projektą „Prototechnika“ pradeda analizuoti veiklos valdymo ypatumus pagrindinėse verslo šakose ir ruošti veiklos valdymo rodiklių biblioteką pagal atskiras ūkio šakas. Taip pat planuojama sukurti įmonės veiklos valdymo sistemos modelį bei suprojektuoti jį palaikančią informacinę sistemą. Projektui pasibaigus bus tęsiama mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros (MTTP) veikla, siekiant sukurti galutinį produktą ir pateikti jį rinkai.

Projektas „Įmonės valdymo modelio, apjungiančio veiklos matavimu grindžiamus vadybos metodus, jų panaudojimo geriausios praktikos sklaidą ir kompiuterizuotas valdymo sistemas, sukūrimas, bei šį modelį palaikančios sistemos beta versijos parengimas“ yra įgyvendinamas pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos 1 prioriteto „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ įgyvendinimo priemonę VP2-1.3-ŪM-02-K „Intelektas LT“.

Projektas pradėtas įgyvendinti 2010 m. spalio 1 d. ir bus baigtas iki 2012 m. lapkričio 30 d. Projekto veiklas įgyvendins aštuoni UAB „Prototechnika“ specialistai, taip pat per 3 metus po projekto įgyvendinimo bus sukurtos dvi naujos tyrėjų darbo vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: