"IT Nakties" dirbtuvės moksleiviams tęsis ir kitais metais  (0)

Gruodžio 11 d., šeštadienį, Lietuvos moksleiviai susirinko į paskutiniąsias šiais metais „IT Nakties“ projekto technines dirbtuves. Nuo lapkričio mėnesio vidurio Vilniuje vykusiose dirbtuvėse dalyvavo moksleiviai iš skirtingų Lietuvos miestų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planuojama, kad IT dirbtuvių ir paskaitų ciklas bus pratęstas jau sausio mėnesį ieškant naujų formų – stengiantis įtraukti daugiau moksleivių ir IT specialistų.  Kiekvieną savaitgalį organizuotų dirbtuvių tikslas – kaip galima anksčiau Lietuvos moksleivius supažindinti su informacinių technologijų teikiamomis galimybėmis, sudominti perspektyvomis ir suteikti papildomų žinių bei įgūdžių, kuriems neužtenka laiko per informatikos pamokas. Čia moksleiviai mokėsi dirbti atvirojo kodo programine įranga, kūrė Web projektus, kompiuterinius žaidimus ir susipažino su robotų programavimu (www.robotikosmokykla.lt). „IT nakties“ dirbtuvių metu pradėtus kurti Web projektus moksleiviai tobulins kartu su IT specialistais „HackerSpace“ erdvėje.

„Vienas iš šiose dirbtuvėse dalyvavusių moksleivių stebėjosi ir klausė, ar tikrai informacinės technologijos bus tokios idomios ir universitete. Pasaulyje atlikti tyrimai rodo, kad ir bendrai e.įgūdžių, ir informacinių technologijų specialistų poreikis artimiausiais metais tik didės. Būtent todėl skatiname į tokias iniciatyvas aktyviai jungtis Lietuvos IT įmones. Taip pat tikimės, kad kartu su Švietimo ir mokslo ministerijos parama šios iniciatyvos išsivystys iki popamokinio mokinių ugdymo tinklo visoje Lietuvoje“, - sakė projekto pagrindinio partnerio, asociacijos „INFOBALT“ vykdantysis direktorius Edmundas Žvirblis.

„IT Nakties“ dirbtuvėse dalyvavo pusšimtis moksleivių iš visos Lietuvos. Net iš Nidos į Vilnių atvykdavęs 12 klasės moksleivis Sigitas Atkočaitis teigė, kad dalyvavimas šiose techninėse dirbtuvėse ne tik suteikė daug vertingų praktinių žinių, bet dar labiau sustiprino motyvaciją, baigus mokyklą, pasirinkti su IT susijusią studijų pakraipą.

„Jau sausio mėnesį prasidės naujas IT dirbtuvių ir paskaitų ciklas. Norime moksleiviams suteikti dar tvirtesnį su IT susijusių žinių pagrindą, dėl to bus organizuojamos moksleivių ekskursijos į IT kompanijas, taip pat bus pristatyta „Job Shadowing“ programa, kuri suteiks moksleiviams unikalią galimybę susipažinti su darbu IT kompanijose, stebint specialistus jų darbo vietoje“, - ateities planais dalinosi vienas iš renginio organizatorių Donatas Stonkus, vadovaujantis naujų technologinių ir verslo idėjų centrui „StartupLABS“.

„StartupLABS“ kartu su projekto pagrindiniais partneriais „INFOBALT“ asociacija džiaugiasi moksleivių susidomėjimu, kuris rodo tokių dirbtuvių poreikį ir naudą. Organizatoriai tikisi, jog šios techninės dirbtuvės prisidės prie Lietuvos Informacinių ir Ryšių Technologijų specialistų būrio gausinimo ir  darbo rinkos situacijos gerinimo.     

Video reportažas iš „IT Nakties“ techninių dirbtuvių:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: