Naujas Lietuvos rekordas – ilgiausias origamis  (0)

Origamiai – tai Japonijoje VI a. išpopuliarėję lankstiniai iš popieriaus. Popieriaus gaminimas tuo metu buvo kruopštus rankų darbas, o pats popierius buvo nepaprastai brangus. Norint preciziškai sulankstyti origamį, reikėjo daug kantrybės ir darbo, o tą padaryti galėjo tik patyrę origamių meistrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beje, origamiai buvo ir tradicijų simboliai, naudojami kaip tam tikrų apeigų, pvz., vestuvių, ženklai. Kaip lankstyti apeigų origamį, buvo griežtai nustatyta.

Modernieji origamiai

XX a. pradžia – moderniųjų origamių pradžia. Juos visame pasaulyje išpopuliarino garsus origamių meistras iš Japonijos – Akira Yoshizawa. Lankstiniai iš popieriaus buvo jo hobis ir aistra. Per visą savo gyvenimą A. Yoshizawa išlankstė daugiau nei 50 tūkstančių origamių, apie šio meno subtilybes parašė 18 knygų.

Modernieji origamiai lankstomi tik iš vieno popieriaus lapo, nenaudojant nei žirklių, nei klijų. Sudėtingo lankstymo procesas gali užtrukti labai ilgai – kelias savaites ar net mėnesius. Po ilgo ir kruopštaus darbo išlankstomi tikri šedevrai – įvairiausi pastatai, gyviai, automobiliai ir pan.

Rekordas

Gruodžio 18 d. VISTA salone Vilniuje bus siekiama naujo Lietuvos rekordo – visų susirinkusių akyse bus išlankstytas, tikimasi, ilgiausias origamis Lietuvoje. Tai darys patyrę origamio meistrai.

Ilgiausio origamio rekordą Lietuvoje inicijuoja MAZDA. Origamius ir MAZDA automobilius sieja ne tik sakuromis ir arbata kvepianti Japonija, mat būtent šioje šalyje pagaminamas kiekvienas MAZDA lengvasis automobilis, bet ir nepriekaištingos linijos, profesionalus, kruopštus ir atsakingas gamybos procesas bei kokybė.

Taigi gruodžio 18 d. (šeštadienį), nuo 10 iki 17 val., užsukę į VISTA saloną Vilniuje (Laisvės pr. 137) galėsite pamatyti, kaip kuriamas ilgiausias origamis Lietuvoje, patys pramokti šio meno bei užduoti klausimų origamio meistrams, o tuo pačiu apžiūrėti ir išbandyti MAZDA modelius kelyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: