Telecentrui įteiktas „Inovacijų prizas 2010“  (0)

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) tapo nacionalinio konkurso “Inovacijų prizas 2010” laureatu. Šalies verslui ir valstybei nusipelnę žmonės bei įmonės buvo pagerbti gruodžio 17 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LDK Valdovų rūmuose vykusiame šventiniame Kalėdiniame – Naujametiniame renginyje. Konkursas „Inovacijų prizas“ šiemet buvo rengiamas šeštus metus iš eilės. Jį organizuoja Lietuvos inovacijų centras drauge su Lietuvos pramonininkų konfederacija bei Žinių ekonomikos forumu. Po kelių atrankos etapų iš kelių šimtų besidominčių ir beveik 50 komisijos atrinktų dalyvių nugalėtojais nominuota 15 geriausiųjų šiose 4 kategorijose: inovatyvios įmonės, inovatyvaus produkto, inovatyvaus jaunojo verslininko ir inovacijų šauklio.

Telecentras, pristatęs konkursui pasiekimus naudojant 4G ryšio technologiją „WiMAX“, laimėjo inovatyvios įmonės kategorijoje. „Mūsų specialistai kuria pažangiausių ryšio technologijų paslaugas, nebijo rinktis neišbandytus kelius ir tai daro su dideliu užsidegimu. „WiMAX“ technologijos galimybės didžiulės, mes stengsimės išnaudoti ir pateikti Lietuvos vartotojams kuo daugiau jos privalumų“, – sako Telecentro generalinis direktorius Gediminas Stirbys.

„WiMAX“ ryšio tinklu Lietuvos gyventojams ir verslui Telecentras teikia mobiliojo 4G interneto MEZON paslaugas ir vykdo įvairius modernius projektus. 2010 m. Telecentras toliau plėtė ir modernizavo „WiMAX“ ryšio tinklą – 4G internetu MEZON jau galima naudotis 54 Lietuvos miestuose ir gyvenvietėse, jis prieinamas apie 60 proc. šalies gyventojų. Atnaujinus bazinių stočių ir tinklo valdymo programinę įrangą, ne tik padidėjo vidutinė mobiliojo interneto MEZON greitaveika, bet ir buvo pasiruošta tolesniam tinklo modernizavimui.

Bendradarbiaujant su TV transliuotojais, mobilusis „WiMAX“ ryšys šiemet pradėtas plačiau naudoti tiesioginiams TV reportažams perduoti – išnaudojant „WiMAX“ ryšio galimybę mobiliuoju ryšiu perduoti itin didelius duomenų srautus TV laidų kūrimas tapo daug paprastesnis.

Kartu su UAB „Vilniaus troleibusai“ Telecentras 2010-aisiais įgyvendino bandomąjį projektą, kurio metu pademonstravo, kaip važiuojančioje transporto priemonėje įrengus „WiFi“ ryšio zoną galima naudotis mobiliuoju internetu ir kaip įrengus vaizdo kameras „WiMAX“ ryšiu vaizdą galima perduoti realiu laiku – tai atverė galimybes saugumui viešajame transporte užtikrinti.

Telecentras pirmasis Europos sąjungoje ir vienas pirmųjų pasaulyje įdiegė ir pradėjo naudoti 4G ryšio technologiją „WiMAX“, todėl bendrovės patirtis sulaukia daug tarptautinio dėmesio. Kompanijos „Intel“ iniciatyva Vilniuje šiemet buvo surengta tarptautinė konferencija „Vilnius WiMAX event June 2010“, į kurią atvyko per 30 užsienio šalių delegatų, atstovaujančių Bulgarijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Makedonijos, Prancūzijos, Rumunijos, Saudo Arabijos, Slovakijos ir kitų šalių telekomunikacijų įmonėms. Be to, kad laimėjo „Inovacijų prizą 210“, Telecentras šiemet tapo ir projekto „Pagaminta Lietuvoje“ laureatu nominacijoje „Už inovatyvius sprendimus versle“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)