Šimtui pasaulio miestų 50 mln. JAV dolerių vertės IBM dotacijos  (0)

Informacinių technologijų korporacija IBM per ateinančius trejus metus skirs 50 mln. JAV dolerių sumaniųjų sistemų įdiegimui 100 pasaulio miestų. Pretenduoti į IBM dotaciją gali bet kuris pasaulio miestas pateikęs paraišką dalyvauti „Sumanesnių miestų iššūkio“ programoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak IBM atstovų, kiekvienam konkurso būdu atrinktam miestui bus suteikta 250 – 400 tūkst. vertės kompanijos technologijų ar paslaugų, padėsiančių spręsti specifines programos dalyvio problemas. IBM ekspertai glaudžiai bendradarbiaus su kiekvieno atrinkto miesto valdžia ne tik suteikdami reikiamas technologijas, bet ir savo patirtį bei žinias. Mokslininkai ir informacinių technologijų specialistai padės miesto valdžiai parengti pasirinktų problemų sprendimo strategiją, ves apmokymus, padės sklandžiai ir efektyviai panaudoti moderniausias duomenų analizės ir miesto sistemų valdymo technologijas.

Ekspertų teigimu, miestuose šiuo metu gyvena daugiau nei pusė pasaulio gyventojų, todėl užtikrinti gyvenimo kokybę tokiai didelei žmonių koncentracijai tampa rimtu iššūkiu pasaulio miestų valdžiai, ir ne tik didžiųjų. Mažesni miestai visame pasaulyje taip pat susiduria su begale problemų: nuo transporto spūsčių iki efektyvaus energijos panaudojimo ar ekonominės plėtros. IBM teigimu, nuo to, kaip miestai sugebės integruoti modernias kompiuterines technologijas į savo kasdienį gyvenimą, priklausys ir visos planetos ateitis, todėl korporacija jau dabar siekia padėti jiems tapti sumanesniais.

„Sumanesnių miestų iššūkio“ programos dalyviai bus atrinkti atsižvelgiant į miesto pasirinktų specifinių problemų mastą ir svarbą, ankstesnes pastangas taikyti inovatyvius sprendimus miesto infrastruktūrų gerinimui ir pažangų miesto valdžios požiūrį į duomenų ir informacijos panaudojimą. Pasak IBM, numatytos dotacijos optimaliausiai galėtų būti panaudotos miestuose, turinčiuose nuo 100 iki 700 tūkst. gyventojų, tačiau jokie apribojimai miesto dydžiui netaikomi.

Miestų savivaldybės teikti paraiškas dalyvavimui „Sumanesnių miestų iššūkio“ programoje bei daugiau informacijos gali rasti internetiniame tinklapyje www.smartercitieschallenge.org.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: