„Samsung“ išmaniųjų televizorių konkurse – neribotos televizorių galimybės  (1)

„Samsung“ Europos forume, neseniai vykusiame Budapešte, buvo pristatyti Europos išmaniųjų televizorių konkurso nugalėtojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2010 m. rugsėjo mėnesį pristatytas išmaniųjų televizorių konkursas sutapo su „Samsung“ televizorių programinės įrangos kūrimo rinkinio (SDK), palengvinančio programėlių projektavimą, išleidimu. „Samsung“ surengtame konkurse, kurio prizų fondas siekė 500 tūkst. eurų, varžėsi talentingi kūrėjai iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Prancūzijos. Laimėtojų programėles vartotojai galės išbandyti parsisiuntę iš „Samsung Apps“ parduotuvės.

Samsung“ tikslas – pakeisti vaizdo stebėjimo įpročius ir vartotojams suteikti daugiau turinio ir paslaugų, kurias jie gali stebėti didžiuliame ekrane namuose. „Kompanijos sumanytas konkursas – unikalus būdas mokyti vartotojus naudotis išmaniaisiais televizoriais ir „Samsung Apps“ parduotuvės turiniu, padėti aktyviems programų kūrėjams įsitraukti į „Samsung“ išmaniųjų televizorių funkcijų plėtrą ir laimėti piniginį prizą, – kalbėjo Seokpil Kimas, „Samsung Electronics Europe“ vadovas. – Laimėjusios programėlės parodė didžiules ryšiu aprūpintų televizorių galimybes asmeninių poreikių pritaikymui.“

Aktyviems programų autoriams Europoje surengto konkurso tinklapyje užsiregistravo daugiau nei 2 tūkst. kūrėjų. Už konkurso dalyvius buvo balsuojama ir internetu – per porą savaičių buvo surinkta daugiau nei 8500 balsų. Laimėtojus kiekvienoje šalyje išrinko teisėjų komisija, kurią sudarė „Samsung“ verslo lyderiai ir regioninės žiniasklaidos atstovai. Didžiojoje Britanijoje nugalėjo „Astra Recommends Application“ – rekomendacijų kūrimo sistema, siūlanti tinkamas televizijos programas ir leidžianti vartotojams keistis nuomonėmis su draugais „Facebook“ tinkle. Prancūzijoje laimėtoja paskelbta „Askking“ programa, suteikianti galimybę vartotojams pasitikrinti žinias reguliariai atnaujinamose viktorinose, žaidžiant vienam ar su kitais žaidėjais visame pasaulyje. Vokietijoje didžiausio teisėjų komisijos dėmesio sulaukė „Yogamour“ – jogos pamokų programa.

Žemiau pateiktas pilnas Europos regiono programėlių konkurso nugalėtojų sąrašas, kurį taip pat galima rasti „Samsung“ išmaniųjų televizorių konkurso tinklapyje www.samsungsmarttvchallenge.eu. Šiuo metu „Samsung Apps“ parduotuvėje galima rasti apie 400 programėlių 120-yje šalių visame pasaulyje. 2011 m. kompanija tikisi intensyviai didinti visoms pasaulio šalims tinkamą programėlių kolekciją.

 

 

 

Europos išmaniųjų televizorių konkurso nugalėtojai

Vieta

Programėlės pavadinimas

Programėlės aprašymas

Nugalėtojai Didžiojoje Britanijoje

1 vieta

Astra Recommends Application“

Paslauga teikia informaciją apie televizijos programas priklausomai nuo kategorijos ir žanro, rekomenduoja atsižvelgiant į išmaniosios sistemos duomenis arba vartotojo draugų nuomones. Vartotojai taip pat gali keistis rekomendacijomis „Facebook“ tinkle.

2 vieta

CineTrailer“

Paslauga informuoja, kokie filmai dabar demonstruojami, ar ateityje jie bus rodomi kino teatruose, platinami DVD diskuose, taip pat suteikia prieigą prie filmų reklamų. Vartotojai gali rinktis vieną iš 9 skirtingų kalbų, 11 Europos šalių rinkų.

3 vieta

TV Darts Show!“

Smagus smiginio žaidimas. Režimas „Arcade“ užtikrina 16 skirtingų lygių žaidžiant vienam, o režimas „Party Games“ – septynis žaidimus grupėse neribotą valandų skaičių varžantis su šeimos nariais ir draugais.

Where are my people?“

SNS paslauga, padedanti vartotojams išdėstyti savo šeimos narių ir draugų tikslias adresų nuorodas žemėlapyje. Programėlė taip pat leidžia vartotojui siųsti teksto pranešimus šeimos nariams ir draugams tiesiogiai iš „Samsung“ išmaniojo televizoriaus.

Zubibu@TV“

Programėlė suteikia galimybę žiūrovams prekes rinktis iš siūlomo pardavėjų sąrašo, vėliau naršyti ir užsakyti tiesiogiai „Samsung“ išmaniojo televizoriaus ekrane. Užsakymai vykdomi su mokėjimų apsaugos funkcija iš Moneybookes.com, todėl pirkėjai paslauga gali naudotis ne tik patogiai, bet ir saugiai.

Vartotojų pasirinkimas

Zubibu@TV“


Where are my people?“

CineTrailer“

Nugalėtojai Prancūzijoje

1 vieta

Askking“

Žaidimų rinkinys. Vartotojams siūloma pasirinkti viktorinos tipą ir režimą („Solo“, „Daug žaidėjų“, „Online“). Viktorinos yra reguliariai atnaujinamos, teisingai atsakę į klausimus vartotojai pelno taškus. Skiriamas prizas arba piniginė premija, kurie periodiškai nustatomi priklausomai nuo žaidėjų reitingo.

2 vieta

Cadremploi TV“

Paslauga suteikia vaizdo informaciją apie darbo paiešką (nurodo santraukas, interviu ir kt.).

3 vieta

Akinator“

Minčių skaitymo“ programa. Įdiegtas Genie vartotojams pateikia 10 klausimų, kurie padeda nustatyti, ar vartotojas mąsto apie realų ar dirbtinį asmenį. Jei Genie spėja klaidingai, vartotojas gali personažą ruošti kitam žaidimui.

Chronoresto“

Maisto užsakymo paslauga, randanti restoranus pagal pašto indeksus, virtuvės tipą. Vartotojai taip pat turi galimybę sužinoti restorano reitingą, atsižvelgiant į kitų vartotojų nuomonę.

Sticky App“

Vartotojai gali pasirinkti personažus ir juos „auginti“, naudodami sveikatos priežiūros ir mokymo funkcijas. Pasirinkę mokymo režimą, vartotojai sprendžia uždavinius – gilina matematikos, chemijos, fizikos, biologijos, anglų ir prancūzų kalbų, istorijos ir geologijos žinias.

Vartotojų pasirinkimas

DOFUS TV

Programėlė padeda „Dofus“ (visuotinis populiarus, daugeliui vartotojų skirtas vaidinimo „Online“ režimu žaidimas arba MMORPG) žaidėjams tikrinti savo reitingus, žinias „Samsung“ išmaniųjų televizorių ekrane.

Needprofile“

Darbo paieškos programėlė vartotojams leidžia ieškoti darbo pasiūlymų ir suteikia galimybę dėl kai kurių iš jų tiesiogiai kreiptis, naudojant „Samsung“ išmaniuosius televizorius.

Mirotele“

Programėlė analizuoja vartotojo naudojamas priemones ir rekomenduoja naujausias žinių ir TV programas.

Nugalėtojai Vokietijoje

1 vieta

Yogamour“

Vaizdo paslauga siūlo įvairias jogos pamokas ir padeda vartotojams gerinti fizinę formą namuose.

2 vieta

LinguaTV“

Kalbų mokymosi elektroniniu būdu paslauga siūlo anglų ir prancūzų kalbų pradžiamokslius, vidurinius ir tobulėjimo kursus. Programėlė pateikia paskaitų įrašus ir praktinius klausimus.

3 vieta

Bong.tv“

Bong.TV“ vartotojams leidžia įrašyti TV programas ir jas saugoti nuosavame tinklapyje. Vėliau turinį galima atkurti naudojant išmanųjį telefoną, kompiuterį ar televizorių.

Multiplayer MauMau“

Klasikinis kortų žaidimas „MauMau“ dideliame televizoriaus ekrane.

TVkipedia“

Programėlė siūlo vartotojui patogiai naršyti „Wikipedia“ straipsnių saugykloje „Samsung“ išmaniojo televizoriaus ekrane.

Vartotojų pasirinkimas


Energy@TV“

Programėlės paskirtis – užtikrinti namų šildymo sistemos valdymą. Siekiant efektyviai nustatyti šildymo sistemos parametrus, programėlė pateikia duomenis apie saulės apšvietimą ir orų prognozes.

KinoMann“

Programėlė pateikia informaciją apie einamuoju momentu vokiškai kalbančiose šalyse rodomus filmus, kino teatrų repertuarus. Pateikiami aukštos kokybės filmų anonsai.


Fly & Coup“

Kuponų programėlė padeda rasti dominančius skelbimus vartotojo gyvenamojoje vietovėje, nenaršant daugybės reklamų ir laiškų. Naudodami programėlę, vartotojai į pirkinių sąrašą įtraukia produktą ir sinchronizuoja duomenis mobiliuoju telefonu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: