Japonijos tragedija bando pasinaudoti interneto nusikaltėliai  (0)

Pasaulinė antivirusinės programinės įrangos gamintoja „Kaspersky Lab.“ informuoja, kad internete pasklido elektroniniai laiškai, kuriuose prisidengiant Japoniją ir visą pasaulį sukrėtusiais įvykiais, bandoma privilioti vartotojus į nesaugius tinklalapius. Saugumo ekspertai perspėja būti atidiems, nes internete gali atsirasti ir daugiau bandymų pasipelnyti prisidengiant tekančios saulės šalyje įvykusia tragedija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiomis dienomis „Kaspersky“ užfiksavo pirmuosius elektroninius laiškus-brukalus, kuriuose pateikiamos nuorodos į nesaugius tinklalapius, o vartotojui siūloma neva tai plačiau pasiskaityti apie įvykusį žemės drebėjimą. „Paspaudęs tokią nuorodą vartotojas patenka į tinklalapį, kuris kompiuterį užkrečia kenkėjiškomis programomis. Tuomet vartotojo kompiuteryje nuolat pradedamos rodyti nepageidaujamos reklamos, o ilgainiui kompiuteris tampa interneto nusikaltėlių valdomo kompiuterių-zombių tinklo dalimi“, – sakė „Kaspersky Lab.“ programinės įrangos platintojos Lietuvoje bendrovės „Atviros informacinės sistemos“ saugumo ekspertas Andrius Šaveiko. „Kaspersky“ ekspertai tikina, kad ši kenkėjiška technologija yra pakankamai standartinė ir jai jau yra sukurti reikalingi „priešnuodžiai“. Vartotojai, turintys atnaujintą „Kaspersky“ antivirusinę programinę įrangą, yra visiškai saugus nuo šių su Japonijos tragedija susietų brukalų ir kenkėjų.

„Vis tik, tikėtina, kad artimiausiomis savaitėmis galime susidurti ir su naujais brukalais, kurie bandys prisidengti Japonijoje įvykusia nelaime. Jie gali pradėti plisti ir socialiniais tinklais, taip pat gali atsirasti ir labiau rafinuotų apgavysčių, pavyzdžiui, pinigų viliojimų neva tai renkant paramą nuo žemės drebėjimo nukentėjusiems japonams pagelbėti. Norėdami būti saugūs, vartotojai turėtų pasirūpinti tinkama kompiuterio antivirusine programine įranga ir patys išlikti budrūs bei neatskleisti savo konfidencialių duomenų ir finansinės informacijos nepatikimiems šaltiniams“, - rekomendavo A. Šaveiko.

„Kaspersky“ praneša, kad šis užfiksuotas bandymas – jau ne pirmasis, kada interneto atakų organizatoriai bando pasinaudoti sukrečiančiais pasaulio įvykiais. Nesaugūs el. laiškai ir socialinių tinklų žinutės su nuorodomis į pavojingus tinklalapius itin sparčiai plito ir po dainininko Michaelo Jacksono mirties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: