Robotika ir automatika suvienijo Kauną ir visą Europą!  (0)

Šį pavasarį „BEST Kaunas“ jau penktą kartą sudrebino miestą grandioziniu renginiu. Kovo 6-13 d. buvo organizuojami akademiniai kursai „Robot Wars“, kurie pritraukė užsienio šalių ir Lietuvos studentus, akademinę KTU bendruomenę bei 10-12 klasių moksleivius iš Kauno mokyklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į šį nepamirštamą savaitės trukmės renginį atvyko 20 studentų iš 16 skirtingų Europos šalių: Italijos, Ispanijos, Norvegijos, Kroatijos, Prancūzijos, Latvijos ir dar daugelio kitų. Dalyviai išklausė KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto dėstytojų (doc. A. Lipnicko, prof. K. Šarkausko, dr. V. Vaitkaus, dokt. K. Šileikos, prof. V. Geleževičiaus, dokt. G. Danilevičiaus) paskaitas apie robotiką, dirbtinį intelektą, valdomų savybių medžiagas bei mechatroniką. Studentai taip pat lankėsi moderniausiose Pabaltijo šalyse KTU laboratorijose, kur dokt. G. Danilevičius ir lekt. G. Narvydas supažindino juos su autonominių robotų programavimu, programuojamais loginiais valdikliais. Kaip vėliau sakė kursų dalyviai, kiekvienas sužinojo kažką naujo arba pagilino žinias šioje srityje. Renginiui įgaunant pagreitį, kovo 8 d. į užsienio studentų gretas įsiliejo 20 moksleivių iš Simono Daukanto ir Garliavos Jaunučių vidurinių mokyklų. Jie organizatorių buvo pakviesti sudalyvauti projekte „Konstruok savo ateitį – studijuok Kaune!”, kurio metu Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto dėstytojai (dr. doc. G. Dervinis, dr. prof. A. Morkvėnas, habil. dr. D. Levišauskas) pristatė laboratorijas, kartu ir universiteto teikiamas galimybes. Tądien moksleiviai akies krašteliu išvydo bent dalį studentiško gyvenimo. Dienos pabaiga buvo pagardinta meno „prieskoniais“. Kūrybinėse dirbtuvėse pasiskirstę į 7 mišrias komandas moksleiviai drauge su užsienio šalių studentais, pasitelkdami fantaziją ir kūrybiškumą iš įmonės UAB „EKO GROUP“ ir organizatorių duotų medžiagų konstravo robotus. Šis metodas visus suvienijo siekti bendro tikslo, skatinant tarpusavio dialogą. Dalyviai savo kūrybiškumu nustebino ne tik organizatorius, bet ir vieni kitus. Po daugiau nei 2 val. darbo komandos pristatė originalius, nuotaikingus kūrinius, iš kurių keletas net „gebėjo“ padėti žmogui įvairiose situacijose. Ypač išsiskyrė robotė humanoidė – mergina iš Rumunijos, kuriai buvo sukonstruotas roboto kostiumas.

Vilniuje kursų dalyviai aplankė dvi įmones. UAB "Schneider Electric Lietuva“ buvo supažindinti su įmonės veikla, technologijomis automatikos srityje, valdikliais. UAB „SCA Packaging“ svečiai vaikščiodami po gamyklą stebėjo dėžių ir kitų popierinių pakuočių gamybos procesą. Po vizitų į kompanijas kursų dalyviai dalinosi įspūdžiais, kad buvo įdomu technologijas, taikomas mūsų šalyje, pamatyti iš arti.

Po akademinės kursų dalies, dalyvių kasdien laukdavo įdomi veikla. Buvo organizuotos pažintinės ekskursijos po Kauną ir Vilnių, kurių metu grupelės varžėsi tarpusavyje atlikdamos įvairias užduotis, susijusias su žymių vietų aplankymu, bendravimu su miestiečiais. Kadangi studentiški renginiai neįsivaizduojami be linksmybių, buvo organizuojami ir teminiai vakarai. KTU Studentų laisvalaikio centre vykęs „Welcome Party“ (susipažinimo vakaras), tradicija jau tapęs „International Evening“ (tarptautinis vakaras), o tinginį, skruzdėlyną, girą ir kitus lietuviškus skanumynus kursų dalyviai ragavo Lietuvių vakaro metu, kur taip pat mokėsi tradicinių šokių padedant KTU meno ansambliui „Nemunas“.

Norime nuoširdžiai padėkoti savo partneriui, Kauno miesto savivaldybei, taip pat KTU dėstytojams, KTU Studentų mokslinei draugijai (KTU SMD), UAB "Schneider Electric Lietuva“, UAB „SCA Packaging“, UAB „EKO GROUP“, KTU tautinio meno ansambliui „Nemunas“ ir visai KTU bendruomenei, prisidėjusiai prie renginio įgyvendinimo. Be Jūsų ši nepakartojama savaitė nebūtų tapusi realybe!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: