Duomenų perdavimas „Bitės” tinklu išlieka sparčiausias Lietuvoje  (0)

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) ataskaitos duomenimis, duomenų perdavimas „Bitės“ mobiliojo ryšio tinklu yra sparčiausias Lietuvoje. Antrus metus iš eilės geriausią failų siuntimo spartos rezultatą parodęs „Bitė Lietuva“ tinklas praėjusiais metais buvo beveik 40 proc. greitesnis už prasčiausiai pasirodžiusį operatorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien išleistoje RRT ataskaitoje dar neatsispindi išaugęs „Bitės“ mobiliojo interneto greitis po tinklo modernizacijos. RRT ataskaita patvirtina atsiliepimus, kuriuos girdime iš savo klientų – „Bitės“ tinklas Lietuvoje garantuoja greitį, kokybę ir platų padengimą. Šis tyrimas buvo atliktas dar prieš mūsų tinklo modernizacijos pabaigą praėjusių metų paskutiniame ketvirtyje ir su senesnio modelio modemais. Todėl „Bitės“ mobiliojo interneto paslauga dabar yra dar spartesnė ir ją toliau planuojame tobulinti klientams garantuodami kokybę ir geras kainas“, - sakė „Bitės“ grupės generalinio direktoriaus pavaduotojas klientams Chris Robbins.

RRT tyrimo rezultatai parodė, kad „Bitės“ mobiliojo interneto vidutinis greitis yra 1592,98 kb/s – jis lenkia „Omnitel“ ir „Tele2“ mobiliojo interneto paslaugų greičius atitinkamai siekiančius 1221,18 kb/s ir 1156,85 kb/s. Beveik 14 proc. RRT bandymų metu „Bitės“ tinkle buvo pasiektas didesnis nei 2000 kb/s greitis.Taip pat „Bitės“ tinkle buvo mažiausia nutrūkusių duomenų perdavimo dalis – tik 3 procentai. „Omnitel“ tinkle nutrūkusių duomenų perdavimo dalis siekė beveik 4 proc. (3,99 proc.), o „Tele2“ tinkle – 5,82 procento.

Failo persiuntimo sparta „Bitės“ tinkle buvo didžiausia net 18-oje Lietuvos miestų iš 23, kuriuose RRT atliko tyrimus. Kai kuriuose miestuose, pavyzdžiui, Telšiuose, Plungėje ar Rokiškyje, „Bitės“ tinklo sparta lenkė kitų operatorių mobiliojo interneto ryšį dvigubai ar daugiau.

RRT parengtoje mobiliojo ryšio paslaugų kokybės ataskaitoje taip pat paskelbti ir tinklalapių siuntimo spartos rodikliai. Tyrimo metu buvo atsisiunčiamas standartinis bandymams skirtas tinklalapis „Copernicus“, kuro dydis 204 kB. Šiame bandyme „Bitė“ užėmė antrą vietą pagal vidutinį greitį – 85,07 kb/s ir parodė geriausią tinklo pasiekiamumo rezultatą.

2010-aisiais metais „Bitės“ grupė įgyvendino didžiausią mobiliojo tinklo modernizaciją Lietuvoje ir Latvijoje. Metų pabaigoje sėkmingai pasibaigus tinklo atnaujinimo projektui „Bitės“ tinklas tapo vienu pažangiausių Baltijos šalyse. Po modernizacijos, be išaugusio greičio, kokybės ir padengimo, „Bitės“ tinklas buvo pritaikytas ateityje mūsų šalyje pasirodysiančiam 4G ryšio standartui.

Visą RRT ataskaitą galima rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: