Langų gamintojai grįžta į parodą RESTA  (0)

Šių metų statybų ir remonto parodoje RESTA po kelių metų pertraukos vėl dalyvauja viena iš didžiausių langų gamintojų sostinėje UAB „Lanreta“. Įmonė pristatys langų profilių bei stiklo paketų kūrėjų technologines naujoves: vokišką „Geneo“ profilių sistemą, skandinaviškų langų sistemą „Nordic“ bei partnerių, bendrovės „SKP stiklas“, naujieną – stiklo paketus su viduje įmontuotomis žaliuzėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Genadijaus Loskutovo, UAB „Lanreta“ direktoriaus, statybų bei namų renovavimo rinką kaustęs sąstingis traukiasi, todėl užsakymų stoka nesiskundžianti įmonė nusprendė ir Lietuvos vartotojams, ypač pasyvių namų savininkams, pasiūlyti technologines naujoves: „Geneo“ ir „Nordic“ profilių sistemas, langus su viduje montuojamomis žaliuzėmis bei stiklo paketus su moderniausiais JAV kompanijos „Guardian“ stiklais „ClimaGuard 1.0“ – šių naujovių poreikis užsienio šalyse užtikrino įmonės plėtrą praeinančios krizės metu.

Vokietijos bendrovė „Rehau“ suteikė „Lanretai“ teisę gaminti šiltus ir patvarius langų rėmus iš „Geneo“ profilio. „Rehau“ šiuos profilius gamina ne iš plastiko, o patentuotos medžiagos – pluošto junginių „Rau-Fipro“, iš kurios gaminami ir lėktuvai bei lenktyniniai bolidai. Svarbiausia „Geneo“ langų profilių savybė – juose nenaudojama plieno armuotė, todėl išvengiama šalčio tiltų, per kuriuos prarandama daugiausia šilumos žiemą, o vasarą patenka daugiausia karščio. Namuose ar biure sumontavus langus iš „Geneo“ profilių jų šilumos perdavimo koeficientas (dar vadinamas U verte) gali būti 0,7–0,8 W/m2K, todėl, pagal numatytus standartus, jį galima montuoti net pasyviuosiuose būstuose. „Geneo“ langų sistema siekia 5-ąją garso izoliacijos ir 2-ąją įsilaužimo apsaugos klases, taigi būste užtikrina optimalią apsaugą ir maksimalų komfortą. Langui pasirinkus tinkamą trijų stiklų paketą, pvz., stiklo paketų gamintojų technologinę naujovę su stiklais „ClimaGuard 1.0“, galima net du kartus geriau išsaugoti šilumą patalpose ir iki 37% sumažinti patalpas įkaitinančių ir daiktus blukinančių ultravioletinių spindulių patekimą.

„Pirmieji šias naujoves atrado užsienio klientai, o Lietuvoje – didelių statybos projektų vykdytojai, individualių namų savininkai, kurie suskaičiuoja, kad, lyginant su standartiniais, modernūs langai kokybiškesni ir pagal visus parametrus yra beveik dvigubai geresni, o kainuoja tik dešimtadaliu brangiau. Todėl šios investicijos į kokybiškesnius langus būsto savininkui atsiperka per 2-3 metus“, – skaičiuoja A. Loskutovas.

„Lanretos“ ekspozicija įsikurs „Litexpo“ parodų komplekso 1-oje salėje. Įmonės stende taip pat bus demonstruojami stiklo paketai su įmontuotomis žaliuzėmis, kurie 12-54% sumažina šilumos bei 78% saulės energijos laidumą, bei nauja skandinaviško tipo langų sistema „Rehau Nordic-Design“. „Su „Nordic“ langais įmonė dirba metus laiko, ji sukurta atsižvelgiant į klientų Skandinavijoje poreikius. Tokie gaminiai pirmiausia domina užsienio šalių klientus, kurie lankydamiesi parodoje RESTA domėsis Lietuvos gamintojų galimybėms,“ – įvairiapusišką pasiruošimą suintriguoti parodos lankytojus lakoniškai apibūdina „Lanretos“ vadovas.

Sostinės UAB „Vilmestos projektai“ jau pastatė pirmąjį daugiabutį Vilniuje, kuriame sumontuoti „Lanretos“ pagaminti pasyviam namui keliamus reikalavimus atitinkantys langai iš „Geneo“ profilio. Šis projektas, individualių namų statytojų užsakymai bei gausėjantys klientai iš Skandinavijos šalių lėmė, kad 2010 m. „Lanreta“ baigė pelningai, 5% lyginant su 2009  ūgtelėjo apyvarta, gerėjo kiti įmonės rodikliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: