Vilniuje vyksta Europos superkompiuterių forumas  (0)

Tūkstančiai Europos mokslininkų savo atliekamiems tyrimams naudojasi EGI teikiamomis skaičiavimų paslaugomis. Kitą savaitę, pirmą kartą Lietuvoje įvyks jų susitikimas EGI User Forum konferencijoje Vilniuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Forume dalyvaus skirtingų mokslo sričių EGI vartotojai. Pagrindiniai programos akcentai – praktinis „grid“ infrastruktūros pritaikymas moksle ir jos vaidmuo padedant perkelti ir pritaikyti didžiulius duomenų kiekius, sukurtus kompiuterio simuliacijomis ir eksperimentais, praktikoje.

EGI jungia per 240,000 skaičiavimo mazgų daugiausiai Europoje taip pat Amerikoje ir Azijos regione. Kartu šie kompiuteriai padeda įvairių mokslo sričių tyrėjams ir jų tarptautiniams partneriams. Šis renginys – tai puiki galimybė pamatyti mokslui skirtos infrastruktūros veiklą.

Oficialus konferencijos atidarymas - balandžio 11d. 9:00-10:30 val. viešbučio „Alfa“ salėje:

09:00 Atidarymas:

Lietuvos Respublikos Ūkio ministras Rimantas ŽYLIUS

Vilniaus universiteto prorektorius Juras Banys

09:15 E-infrastruktūros informacinėse ir komunikacijos technologijose perspektyvos bei inovacijų politikos kontekstas/Kostas GLINOS/

09:40 EMI 1 atviro kodo mikroprograminė įranga ir kelias į pusiausvyros išlaikymą

/Alberto Di MEGLIO/

10:05 Pirmųjų metų EGI apžvalga/Steven NEWHOUSE/

Svarbiausi įvykiai renginyje:

·         DECIDE (Diagnostic Enhancement of Confidence by an International Distributed Environment) projektas gyvai pademonstruos inovatyvų pažiūrį į neurodegeneracijų diagnozę pasitelkiant e-infrastruktūras. Tikslas – pakeisti gydytojų darbo pobūdį ir padėti jiems priimant klinikinius sprendimus, kai biologiniai rodikliai gaunami pasitelkiant kompiuterį.

·         Vilniaus Universiteto mokslininkai pristatys naują, „grid“ technologija paremtą įrankį, skirtą tobulinti tikslią kaulų lūžių diagnozę. Programa atlieka visą sudėtingąjį darbą, o gydytojui lieka daugiau laiko paciento medicininės būklės nustatymui ir tinkamam gydymo parinkimui.

·         CERN (The European Organisation for Nuclear Research) komanda pademonstruos naujojo žiniatinkliu paremto portalo, skirto pacientams, kovojantiems su vėžiu hadronų terapijos priemonėmis, bei jų gydytojams, privalumus. Nauja „grid“ technologija paremta paslauga leidžia fiksuoti pacientų gyvenimo kokybę, o gydytojai gali saugiai kelti, perkelti ir peržiūrėti su pacientu susijusią informaciją.

Pagrindiniai pranešėjai:

·         Nick Barcet iš Canonical kalbės apie tai, kaip Ubuntu tapo standartine platforma kuriant „infrastructure as a service“ našių skaičiavimų duomenų centrus ir geriausiu atviro kodo operacinių sistemų pasirinkimu viešiesiems našių skaičiavimų duomenų centrams. Pranešėjas taip pat atskleis keletą geriausių Ubuntu našaus skaičiavimo centro užduočių diagramų (angl. use-case).

·         Steve Rawlings, astrofizikas, dirbantis Oksfordo universitete bei kuriantis Square Kilometre Array teleskopą. Mokslininkas naudos suskirstytą individualių radijo teleskopų tinklą, kad būtų išgaunamas efektyvus itin didelio teleskopo pajėgumas. Jis kalbės apie duomenų apdorojimo iššūkius, kuriuos iškels e-infrastruktūros bendruomenė.

·         Ruth Pordes, vykdomoji Open Science Grid direktorė, kalbės apie keletą iniciatyvų vykdomų Jungtinių Amerikos Valstijų Nacionalinės mokslo įstaigos (angl. National Science Foundation (NSF)) Programinės įrangos infrastruktūros Tvarioms inovacijoms programoje ir kaip „Moksliniai programinės įrangos inovacijų institutai“ gali padėti tokioms kibernetinėms infrastruktūroms kaip Open Science grid ir potencialiai EGI.

·         Ian Fisk iš FermiLab, pasidalins pirmąja WLCG patirtimi naudojantis kelių lygių duomenų struktūromis (Lygiai 0-3) ir šios patirties nulemtu siekiu pereiti prie spartinančiosios atminties modelio. Jis taip pat kalbės apie tai, kaip šios žinios gali padėti kitoms bendruomenėms, naudojančioms išskirstytas infrastruktūras.

·         Tommi Nyrönen, CSC (IT Center for Science) vystymo vadovas bei kontaktinis suomių projekto ELIXIR asmuo, remiantis konsultacijomis, palygins projekto bendradarbiavimo struktūrą Europoje kaip „šakotuvo ir kompiuterinių mazgų“ bendradarbiavimą tarp atskirų organizacijų.

Daugiau informacijos apie renginį rasite forumo svetainėje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: