VGTU mokslininkas pirmasis Lietuvoje gavo Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos Jaunojo išradėjo apdovanojimą  (0)

Balandžio 12 – ąją, antradienį, pirmą kartą Lietuvoje buvo įteiktas Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos (The World Intellectual Property Organization) Jaunojo išradėjo apdovanojimas. Jį gavo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Aplinkos inžinerijos fakulteto docentas dr. Alvydas Zagorskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šis apdovanojimas – mano veiklos ir darbo rezultatų įvertinimas ne tik nacionaliniu, bet ir tarptautiniu mastu. Lietuva stengiasi tapti aukštųjų technologijų ir naujų idėjų šalimi, aš labai palaikau tokią kryptį ir kiek galėdamas stengsiuosi, kad Lietuvos vardas ir toliau būtų girdimas išradėjų ir naujųjų technologijų srityje“, - teigė laimėjimą gavęs dr. Alvydas Zagorskis.

Vertinant pretendentus, buvo atsižvelgiama į patentų ir paraiškų skaičių patentui gauti tarptautiniu ir Lietuvos mastu, kitą mokslinę Jaunojo išradėjo veiklą. Jaunojo išradėjo apdovanojimo tikslas – skatinti jaunimo išradybos veiklą ir atkreipti akademinės visuomenės dėmesį į intelektinės nuosavybės teisių apsaugą.

Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacija buvo įkurta 1967 metais. Tai – specializuota Jungtinių tautų agentūra, kurios tikslas yra kurti ir vystyti subalansuotą ir visiems prieinamą tarptautinę intelektinės nuosavybės  sistema. Organizacija įvertina kūrybingumą, skatina naujoves ir prisideda prie ekonominės plėtros,  taip pat rūpinasi viešojo intereso apsauga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: