Riedučiai ne tik mėgėjams, bet ir sportininkams  (0)

Riedučiai – tai puikus sporto ir poilsio būdas vasarą džiuginantis ne tik vaikus, bet dabar ši sporto šaka sparčiai populiarėja ir suaugusiųjų tarpe. Važinėdami riedučiais ne tik judinsime savo kūno raumenis, bet ir mėgausimės tyro oro gaiva. Važinėjant treniruojama širdies kraujagyslių sistema, figūra tampa nepriekaištinga, gerėja nuotaika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu riedučiais 1 kilometrą nuvažiuosite per 4.5 minutes (tai labai lėtas tempas), per valandą sudeginsite maždaug 400 kalorijų. Veiksmingai treniruojami nugaros, rankų ir klubų raumenys šis sportas – idealus, jei norite, kad sulieknėtų liemuo. Važinėjimas riedučiais į kalną – idealus būdas pilvo presui treniruoti. O balansavimas ant vienos kojos priverčia dirbti giliuosius organizmo raumenis. Be to, krūvis, tenkantis keliams važiuojant riedučiais yra dukart mažesnis, nei bėgiojant. Sporto medicinos specialistai tiems, kas skundžiasi sąnariais, stuburo problemomis ar turi didelį antsvorį, rekomenduojame rinktis būtent riedučius.

Dviratis, kaip ir riedučiai – malonumas, bei sportas. Mindami dviratį mes treniruojam savo fizinę kūno formą.  Gerinam bei stiprinam širdies veikimą, kraujagyslių sistemą. Daug važinėjant dviračiu vyksta intensyvi medžiagų apykaita, kepenys greičiau šalina nereikalingas medžiagas. Minantis pedalus žmogus išgeria daugiau vandens, tad intensyviau valosi organizmas,  išvengiama streso, geriau pasisavinamas deguonis, stiprinami apatinės kūno dalies raumenys, lavinama ištvermė, sudeginama nemažai kalorijų, stiprinami sėdmenų, šlaunų, blauzdų raumenys. Buvimas gryname ore padeda organizmui geriau pasisavinti deguonį, graži aplinka - atsikratyti blogų minčių, atsipalaiduoti.

Taigi, kiekvienas žmogus turi teisę pasirikti su kuo patirs ne tik malonumą, bet ir sportą. Vieniems, tai bus riedučiai, kitiems dviratis.  Viskas priklausys nuo jūsų sprendimo ir noro. Važinėti galite ne tik vienas, bet ir su visais savo draugais, kolegomis. Negaiškit laiko  maloniai ir turiningai praleisti savo laisvalaikio neišmėginę efektyvaus sporto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sportvision.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: