Sparčiai populiarėjanti vandens sporto pramoga- irklentės  (0)

Irklentės - tai viena iš smagiausių bei šauniausių vandens pramogų išsiskirianti plaukiojimo galimybėmis, nes galima plaukioti tiek atsistojus, atsisėdus ar net gulint. Plaukiojant ne tik galime sportuoti ar pramogauti, o net užsiimti joga ir degintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irklentės pranašesnės prieš kitas vandens pramogas, pirmiausia dėl to, kad nereikalauja ypatingų įgūdžių, bei ilgų treniruočių, priešingai nei banglentes, burlentes ar jėgos aitvarai. Jomis plaukioti gali tiek jaunas, tiek vyresnio amžiaus žmogus, todėl amžius nėra ribojamas.. Irklentės skiriasi dydžiu ir forma priklausomai  nuo lentos paskirties. Pirmąjį kartą pasirinkite didesnę lentą. Ilgesnės ir platesnės lentos yra stabilesnės net vandeniui banguojant jums bus lengviau ant jos išstovėti. Jos skirtos pradedantiesiems. Pradžiai pasirinkite mažiau vėjuotą dieną, kuomet vandens paviršius ramus. Lenktyninės lentos mažiau stabilios ir jomis plaukti reikia šiek tiek turint irklavimo įgūdžių stovint. Yra irklenčių pritaikytų čiuožti bangomis, taip pat skirtų turizmui (ramiam pasiplaukiojimui).

Norin atsistoti ant irklentės, pirmiausia atsiklaupkite ant lentos. Irklą pasidėkite skersai lentos. Atsargiai stodamiesi irklą naudokite pusiausvyrai išlaikyti. Pirmą kartą atsistoję ant lentos neįsitempkite, atsipalaiduokite,truputėlį pritūpkite, kad lentai svyruojant būtų lengviau išlaikyti pusiausvyrą. Irklą naudokite pusiausvyrai išlaikyti, irkluokite lėtai, šiek tiek palinkę į priekį, kad pajaustumėte kaip juda lenta nuo vieno ar kito jūsų judesio.

Norint išlaikyti pusiausvyrą, vertėtų kojas laikyti taisyklingai. Stovėkite ties lentos viduriu. Kuo arčiau lentos priekio būsite, tuo labiau ji nirs po vandeniu. Arčiau galo, paskandins lentos uodegą ir sulėtins plaukimą. Ilgesniems plaukimams geriausia stovėti ties viduriu ir plačiai praskėtus kojas, tai suteikia stabilumo ir mažiau pavargstama irkluojant. Kai vanduo neramus ar banguotas, viena koja šiek tiek išstumiama labiau į priekį nei kita, priklausomai nuo to, kuri yra jūsų stiprioji. Irklente gali plaukioti tiek žmonių, kiek irklentė gali atlaikyti svorio.

Dauguma pamatę irklentę galvoja, kad ji yra sunki, ir nepatogi transportuoti, tačiau šiuolaikinės technologijos bei medžiagos leidžia pagaminti lengvas lentas. Irklentėms gabenti yra specialios kuprinės, į kurias ir sutalpinamos. Plaukiojant nereikia specialios aprangos, pakanka apsirengti patogiai. Didelį greitį išgaui nėra sunku, tai priklauso nuo irklavimo intensyvumo, bei vejo greičio (ar upės tėkmės, jei plaukiama pasroviui).Vienas iš daugelio irklenčių privalumų – dėl stovimos padėties daug geresnis vaizdas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sportvision.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: