„LG Electronics“ planuoja sutaupyti 400 mln. dolerių tobulindama tiekimo procesus  (0)

„LG Electronics“ (LG) kompanija jau raško patobulintos tiekimo grandinės valdymo sistemos vaisius – nuo sausio iki rugsėjo buvo sutaupyta apie 350 mln. JAV dolerių. Per visus 2009 metus kompanija tiekimo grandinėje tikisi sutaupyti 400 mln. dolerių, o grynųjų pinigų srautus padidinti daugiau kaip 800 mln. dolerių


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena didžiausių problemų, su kuriomis susiduria vartotojiškos elektronikos gamintojai – atsargų apyvartumas. Trečiojo ketvirčio pabaigoje LG atsargų apyvartumo laikotarpis, palyginus su tuo praėjusiais metais, sumažėjo daugiau nei 10-čia dienų ir tai padėjo sąnaudas sumažinti maždaug 150 mln. dolerių. Logistikos sąnaudos pagerėjo 15 proc. – tai sudaro 200 mln. dolerių. Pardavimo prognozės tikslumas pagerėjo 40 proc. palyginus su praėjusiais metais. Pristatymo laiku rodikliai irgi gerėjo 10 proc.

„Efektyvi tiekimo grandinės veikla yra svarbiausias dalykas siekiant konkurencinio pranašumo pasauliniame versle, – teigė LG Electronics tiekimo grandinės vadovas Didier Chenneveau. – Mes taip pat stengiamės sumažinti anglies dvideginio išmetimą kiekviename tiekimo grandinės etape. Tvarus valdymas yra prioritetinė LG sritis“. Prieš tai du dešimtmečius HP dirbęs D.Chenneveau trečdalį laiko skiria vizitams į LG atstovybes ir įmones, mėgindamas atrasti naujus būdus pagerinti jų tiekimo grandinės veiklą ir pašalinti neefektyvumus. Anot jo, artimas pagrindinės kompanijos būstinės, verslo padalinių, regioninių atstovybių ir padalinių bendradarbiavimas, taip pat stiprus vyriausiųjų vadovų palaikymas labiausiai lemia jo veiklos sėkmę.

Kompanija baigia kurti sistemą, kuri padės standartizuoti ir optimizuoti atsargų apyvartumo rodiklius. Ši sistema bus pritaikyta kiekvienam kompanijos gaminiui pirmoje 2010 metų pusėje. Po optimizacijos augantis našumas labiausiai pastebimas Europoje ir Azijoje, kur mažėja atsargų sandėlių. LG trejus pastaruosius metus daug investuoja į tiekimo grandinės inovacijas, siekdama turėti geriausiai veikiančią sistemą iki 2012 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: