Pagrindinių ekonominių ir techninių parametrų skaičiavimą IAE 2-ojo bloko galutinio sustabdymo ir kuro iškrovimo fazei atliks EWN  (0)

Ignalinos atominė elektrinė (IAE) ir „Energiewerke Nord GmbH“ (EWN) pasirašė paslaugų sutartį, pagal kurią EWN suteiks IAE techninę pagalbą, susijusią su apskaičiavimo metodikos parengimu, uždarant 2-ąjį IAE bloką. Metodika apims žmogiškųjų bei finansinių išteklių, radiacijos dozių ir kitus skaičiavimus, reikalingus saugiai ir efektyviai pasirengiant bloko sustabdymo darbams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuo projektu tęsiame mūsų sėkmingą bendradarbiavimą su Ignalinos AE – jis suteikia galimybę daug efektyviau vykdyti eksploatacijos nutraukimo darbus. Mums malonu, kad galime pasidalinti didele uždarymo darbų patirtimi su IAE“, - teigia EWN tarptautinių projektų vadovas Carsten Frank.

Projektas bus įgyvendintas per 10 mėnesių. EWN pateiks praktiškai patikrintą apskaičiavimo metodiką, apmokys IAE darbuotojus ir padės jiems šią metodiką taikyti. Taip pat bus teikiama pagalba, aptariant parengtus apskaičiavimus su atitinkamomis reguliuojančiomis institucijomis.

Ši metodika sudarys galimybę atlikti pagrįstus išlaidų, išteklių, dozių ir teršalų, išmestų į aplinką, apskaičiavimus, susijusius su daugiau nei 40 technologinių 2-ojo bloko sistemų sustabdymu, kuro iškrovimu, sistemų izoliavimu ir modifikavimu.

Paslaugų biudžetas yra 270 000 eurų, finansavimas skiriamas iš Europos Sąjungos Ignalinos programos, kurią administruoja Centrinė projektų valdymo agentūra.

Vietiniais klausimais EWN konsultuojasi su UAB „Ernst & Young Baltic“.

Papildoma informacija:

Apie IAE

Ignalinos AE yra vienintelė atominė elektrinė Lietuvoje. IAE 2-ojo bloko uždarymas numatytas 2009 metų pabaigoje.

Apie EWN

„EWN GmbH“ yra atominių elektrinių uždarymo ir atliekų tvarkymo lyderė Europoje. Įmonės verslas prasidėjo nuo penkių WWER-440 serijinių reaktorių Greifsvalde ir 70 MW WWER prototipo reaktorių Reinsberge eksploatacijos nutraukimo. Sėkmingai atlikusi šiuos eksploatacijos nutraukimo projektus, įmonė pastaraisiais metais išaugo į EWN grupę. Šiandien EWN grupę sudaro kelios įmonės, užsiimančios atominių įrenginių uždarymu Greifsvalde, Reinsberge, Juliche ir Karlsrūhėje. Greta pagrindinio verslo „EWN GmbH“ jau keletą metų vykdo tarptautinės paramos projektus, pagal kuriuos įmonė siūlo savo praktines eksploatacijos nutraukimo žinias kituose uždarymo projektuose.

Apie „Ernst & Young Baltic“

„Ernst & Young Baltic“ dirba Lietuvoje nuo 1992 metų ir aktyviai dalyvauja didelių informacinių sistemų kūrimo ir įgyvendinimo projektuose, konsultuoja institucijas projektų valdymo, galimybių studijų rengimo, IS parinkimo ir diegimo, strategijos formavimo ir įgyvendinimo, rizikų ir pokyčių valdymo srityse. „Ernst & Young Baltic“ yra pirmaujanti audito, verslo, rizikos, mokesčių konsultacinių paslaugų teikėja Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: