„Omnitel“ salonuose – telefonus sauganti įranga  (0)

Išmaniųjų telefonų vartotojai visuose „Omnitel“ salonuose galės įsigyti „Kaspersky Mobile Security“ programinę įrangą. Ji padės mobiliųjų įrenginių vartotojams surasti pamestus ar pavogtus telefonus, taip pat apsaugos nuo konfidencialios informacijos vagysčių, SMS brukalų, nepageidaujamų skambučių ar mobiliųjų virusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Su „Kaspersky Mobile Security“ vartotojai gaus visapusę išmaniųjų telefonų apsaugą. Programa leidžia per atstumą ištrinti konfidencialią informaciją iš pamesto ar pavogto telefono, taip pat nustatyti telefono buvimo vietą, net jeigu jame yra pakeista SIM kortelė“, – sakė oficialaus „Kaspersky Lab.“ atstovo Lietuvoje bendrovės „Atviros informacinės sistemos“ projektų vadovas Andrius Šaveiko. „Partnerystė su didžiausią Lietuvoje prekybos salonų tinklą bei daugiausia vartotojų turinčia bendrove „Omnitel“ padės pristatyti saugumo paketą plačiausiam vartotojų ratui“.

Ekspertų vertinimais, šiandien mobilieji virusai dar nėra didžiausias išmaniųjų telefonų savininkams gresiantis pavojus. Kur kas didesnių nuostolių patiriama praradus telefoną su konfidencialia informacija. „SANS Institute“ duomenimis, kasmet prarandama beveik trečdalis visų telefonų, o kiekvieno jų vertė, su įrašyta informacija, siekia 2,5 tūkst. JAV dolerių (apie 6 tūkst. litų).

„Vartotojų patiriami nuostoliai yra milžiniški. „Kaspersky Mobile Security“ produktas leidžia jų išvengti, nes galima užblokuoti ar sunaikinti visą prarasto įrenginio atmintį tiesiog siunčiant SMS žinutę su kodiniu žodžiu į savo numerį“, – aiškino A. Šaveiko. Anot jo, net jeigu vagišius pakeičia SIM kortelę, programa slapta atsiunčia savininkui naujai įdėtos kortelės numerį. Pasinaudojus juo galima ne tik sunaikinti duomenis, bet ir, pasitelkus teisėsaugos institucijas, surasti prarastą įrenginį bei grąžinti jį teisėtam savininkui. „Turint telefone GPS imtuvą su „Google Maps“ programine įranga, programa parodo žemėlapyje vietą, kurioje tuo metu yra pavogtas ar pamestas telefonas“, - sakė A. Šaveiko.

„Kaspersky Mobile Security“ pravers ir tėvams, norintiems žinoti, kur yra jų vaikai. Be to, tėvai gali blokuoti skambučius ir SMS žinutes iš vaikų telefonų į nepageidaujamus numerius. Remiantis tyrimų ir konsultacinės bendrovės „Gartner“ duomenimis, 2008 m. pasaulyje buvo parduota apie 140 mln. išmaniųjų telefonų.

„Kaspersky Mobile Security“ programa veikia su „Symbian“ ir „Windows Mobile“ išmaniųjų telefonų platformų versijomis, tokiuose telefonuose kaip HTC Diamond 2, Touch Pro 2, Snap, Sony Ericsson X1, Nokia 6220, 6730, E51, E63, N97 ir kituose.

Apie bendrovę „Atviros informacinės sistemos“

2004-aisiais įkurta UAB „Atviros informacinės sistemos“ (AIS) yra oficialus ir vienintelis „Kaspersky Lab.“ atstovas Lietuvoje. Be „Kaspersky Lab.“, AIS taip pat yra oficialūs „BITDEFENDER“ ir „ABBYY“ atstovai Lietuvoje. Bendrovė platina produkciją per partnerius, nemokamai teikia konsultacijas vartotojams telefonu ir el. paštu.

AIS produktus platina visi pagrindiniai IT prekių pardavėjai ir verslo partneriai – ICG, „Topo Centras“, „Alna Intelligence“, „Baltnetos komunikacijos“, „Komparsa“, ATEA, „Blue Bridge“ ir kitos kompanijos.

Apie „Kaspersky Lab.“

„Kaspersky Lab.“ yra pagrindinė apsaugos nuo žalingos programinės įrangos, įsilaužėlių atakų ir elektroninio pašto šiukšlių sistemų kūrėja ir informacinės apsaugos gamintoja. „Kaspersky Lab.“ apsaugo klientus nuo IT grėsmių ir leidžia sumažinti informacijos praradimo lygį iki minimumo.

„Kaspersky Lab.“ kompanija įkurta 1997 metais kaip tarptautinė informacijos apsaugos programinės įrangos gamintoja. „Kaspersky Lab.“ pagrindinis ofisas yra Maskvoje, Rusijoje ir daug regioninių ofisų yra skirtingose šalyse: Prancūzijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Japonijoje. Kinijoje, Rumunijoje, JAV ir t.t. Taip pat „Kaspersky Lab.“ turi virš 500 globalių partnerių. Daugiau informacijos apie „Kaspersky Lab.“ gamintoją rasite: www.kaspersky.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)