Grįžtančių tremtinių šeimų narių integracija  (0)

Lietuvos konfliktų prevencijos asociacija yra nuo 1994 m. veikianti nevyriausybinė organizacija, kurios vienas pagrindinių uždavinių - mažinti socialinę riziką patiriančių visuomenės grupių (pavyzdžiui, žmonių su negalia, vaikų globos įstaigų auklėtinių, jaunimo, moterų, bedarbių, kalinių ir kt.) socialinę atskirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įgyvendindama šį uždavinį, asociacija rengia ir vykdo socialinius ir edukacinius projektus, kuriais siekiama padėti socialinę atskirtį patiriantiems asmenims integruotis į darbo rinką ir visuomeninį gyvenimą. Šiuo metu asociacija įgyvendina projektą „Grįžtančių tremtinių šeimų narių integracija: pilietinio ir kalbinio raštingumo stiprinimas“, kuris remiamas pagal Europos fondo trečiųjų šalių piliečių integracijai Lietuvoje 2008 m. metinę programą, o projekto tikslinė grupė yra tremtinių šeimų nariai, priklausantys trečiųjų šalių piliečių kategorijai.

Projektas įgyvendina programos prioritetą „Veiksmai, skirti įgyvendinti „Bendruosius pagrindinius imigrantų integracijos politikos Europos Sąjungoje principus““ bei „Programų ir veiklos, skirtų naujai atvykusiems trečiųjų šalių piliečiams supažindinti su Lietuvos visuomene ir žinioms apie Lietuvą įgyti, kūrimas ir tobulinimas“ veiksmą. Projektui skirtos paramos dydis 308 601 Lt. Pagrindiniai projekto tikslai: parengti ir adaptuoti tikslinės grupės mokymų modulius, perteikti tikslinei grupei tris modulius bei sustiprinti jos narių psichologinę adaptaciją Lietuvoje, įvertinti ir įtvirtinti projekto rezultatus.

Šiuo metu projektas jau įpusėjo, buvo sukurti bei adaptuoti tikslinės grupės poreikiams trys inovatyvūs suaugusiųjų mokymo moduliai: pilietinio raštingumo, lietuvių kalbos ir socialinių įgūdžių lavinimo. Remiantis parengtais moduliais vyksta intensyvūs tikslinės grupės mokymai. Su mokymų dalyviais bei lektoriais dirba socialinių įgūdžių lavinimo metodikos, lietuvių kalbos mokymo metodikos ekspertai. Konsultacijų metu besimokantieji ir lektoriai konsultuojami modulių perteikimo ir savarankiško naudojimo klausimais. Taip pat projekto dalyviams sudarytos galimybes konsultuotis su psichologu-konsultantu, kuris padeda spręsti individualaus pobūdžio adaptacijos naujoje sociokultūrinėje aplinkoje problemas.

Numatoma, kad projekto veiklos sustiprins tikslinės grupės narių pilietinį ir kalbinį raštingumą, padidins pilietinio dalyvavimo motyvaciją bei supažindins su jo būdais, pagerins sėkmingam dalyvavimui darbo rinkoje ir visuomenėje reikalingus socialinius įgūdžius: konfliktų sprendimo, bendradarbiavimo, derybų, teigiamo savęs vertinimo ir kt.

Plačiau apie vykdomą projektą galima sužinoti internete adresu www.konfliktai.lt.

Lietuvos konfliktų prevencijos asociacija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: