„Omnitel“ padės darbuotojams derinti darbą su įsipareigojimais šeimai  (0)

Mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ skatina šeimai palankių nuostatų visuomenėje formavimąsi ir kartu su socialiniais partneriais – visuomenine organizacija „Gelbėkit vaikus“ bei Šiaulių universiteto tęstinių studijų institutu – pradeda projektą „Palankios šeimai darbovietės kūrimas ir kokybiško užimtumo skatinimas šalyje per socialinę partnerystę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas, kurio vertė  3,73 mln. litų, bus finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis. Per trejus metus bus siekiama stiprinti priemonių paketą, padėsiantį įmonės darbuotojams geriau derinti įsipareigojimus darbui ir šeimai bei pagerinti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrų globojamų šeimų gyvenimo kokybę. „Socialiai atsakingas elgesys padeda pritraukti ir išlaikyti geriausius darbuotojus – ne tik savo srities specialistus, bet ir tuos, kurių vertybės sutampa su įmonės vertybėmis,“ – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

„Omnitel“ kasmet yra išrenkama vienu iš geidžiamiausių šalies darbdavių. Kasmet atliekamos „Omnitel“ darbuotojų apklausos parodė, kad galimybė derinti šeimą, darbą ir laisvalaikį yra labai svarbus pasitenkinimo darboviete veiksnys.

Projekto metu „Omnitel“ vadovams ir darbuotojams bus organizuojami seminarai apie darbo ir šeimos įsipareigojimų derinimo skatinimo priemones. Visuose regionuose darbuotojus konsultuos psichologai ir šeimos teisės specialistai. Mažesnes pajamas gaunančioms darbuotojų šeimoms bus rengiamos išvykstamosios asmeninės mokymo sesijos. Esminė informacija apie projektą bus skelbiama interaktyviame bendrovės dienoraštyje, kuriame darbuotojai suras specialistų patarimus, galės diskutuoti jiems rūpimais klausimais.

Lygiagrečiai projekte bus teikiama pagalba socialiai pažeidžiamoms šeimoms Lietuvoje. Trylikoje „Gelbėkit vaikus“ kuruojamų vaikų dienos centrų tokioms šeimoms bus teikiamos vaikų priežiūros ir ugdymo paslaugos. Šiaulių universiteto specialistai šiuos centrus lankančių vaikų tėvams ves socialinių įgūdžių lavinimo mokymus, padės ieškoti darbo ir integruotis į visuomenę. Nedirbantiems šeimos nariams bus organizuojami kompiuterinio raštingumo kursai, taip pat projekto metu bus keliama vaikų dienos centrų personalo kvalifikacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: