„Samsung“ bendradarbiauja su „Microsoft“ kuriant aplinką saugančias IT technologijas  (0)

Po Seule įvykusio „Samsung Electronics Co., Ltd“ viceprezidento ir CEO Yoon-Woo Lee ir „Microsoft“ CEO Steve Ballmer susitikimo, „Samsung Electronics“ pranešė apie būsimą bendradarbiavimą su „Microsoft“ vystant efektyvaus energijos naudojimo kompiuteriuose priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abi kompanijos turi tikslą paskatinti kompiuterių vartotojus įsigyti aplinkai labiau draugiškas kompiuterines sistemas. „Samsung“ tikisi žymių energijos taupymo patobulinimų vienoje sistemoje naudojant „Microsoft“ svarbiausiąją operacinę sistemą „Windows 7“ ir „Samsung“ 40 nanometrų (nm) DDR3 DRAM atmintį. „Samsung“, kaip svarbus „Windows 7“ šalininkas, planuoja pasaulio mastu visuose savo gaminamuose kompiuteriuose naująją operacinę sistemą įdiegti pradedant 2010 m. Tikimasi, kad bendradarbiavimas tarp pasaulyje didžiausio atminčių gamintojo ir pasaulyje didžiausios programinės įrangos gamintojos, kuriant „Green IT“ (žaliąsias informacines technologijas), įneš svarbų indėlį gaivinant IT rinką, kuri sumažėjo dėl bendro ekonomikos nuosmukio.  

Rugsėjo mėn. pradžioje „Samsung“ pradėjo savo pasaulinę marketingo kompaniją, kurios esmė yra “Less Energy, More Speed” („Mažiau energijos, daugiau greičio“). Šios kompanijos centre – energiją efektyviai naudojanti 40 nm 2 GB DDR3 DRAM atmintis. „Microsoft“ taip pat pranešė apie žymų energijos sąnaudų sumažinimą įdiegus naują galios valdymo funkciją savo neseniai išleistoje operacinėje sistemoje „Windows 7“.

“Windows 7“ buvo kuriama kaip labiau aplinkai draugiška ir efektyviai energiją naudojanti operacinė sistema. Tai akivaizdžiai matoma valdant atminties resursus ir pasirenkant mažesnių energijos sąnaudų režimą,” – pasakė Kim James Woo, „Microsoft Korea“ regiono vadybininkas. Jis papildė, kad “vartotojai teigiamai įvertins „Windows 7“ ir DDR3 derinio privalumus.” “Nėra jokių abejonių, kad „Windows 7“ ir 40 nm DDR3 derinys naujuose kompiuteriuose labai pradžiugins vartotojus,” - pasakė Dong-Soo Jun, „Samsung Electronics“ vyriausias vykdantysis atminčių marketingo viceprezidentas. Jis pridėjo: “Jei palyginsite 4 GB atmintį naudojamą su operacine sistema „Windows 7“ ir šiuo metu tipišką sistemą su 2 GB atmintimi, pastebėsite funkcionalumo pagerėjimą ir mažesnes energijos sąnaudas, kadangi įdiegta efektyvi „Samsung“ 40 nm DD3 DRAM atmintis.” Sekančius mėnesius, įvertinus šios ir kitų bendrų pastangų, kuriant žaliąsias IT technologijas, sukeltą efektą, „Samsung“ toliau tyrinės kitas pasaulinio bendradarbiavimo su „Microsoft“ galimybes vystant informacines technologijas.  

Apie „GREEN DDR3“

„Samsung“ 40 nm DDR3 – pasaulyje viena iš labiausiai aplinką saugančių serijiniu būdu gaminamų atminčių skirtų kompiuteriams ir serveriams. Užtikrinanti iki 60 procentų energijos taupymą palyginus su 60 nm DDR2, kurios naudojamos kompiuteriuose, „Samsung Green DDR3“ gaminamos nuo 1 GB iki 4 GB informacinės talpos. Ši atmintis efektyviai dirba su visomis populiariausiomis operacinėmis sistemomis, įskaitant ir „Windows 7“. Daugiau informacijos apie „Samsung Green DDR3“: www.samsung.com/ddr3

Apie „Samsung Electronics“

“Samsung Electronics Co., Ltd.” – pasaulyje pirmaujanti kompanija, vystanti puslaidininkių, telekomunikacijų, skaitmeninių priemonių ir skaitmeninės daugialypės terpės technologijas. 2008 m. konsoliduotieji pardavimai sudarė 96 milijardus JAV dolerių. Kompaniją, kurioje dirba apie 164 600 žmonių 179 padaliniuose 61 valstybėje, sudaro du pagrindiniai verslo padaliniai: Skaitmeninių priemonių ir komunikacijų padalinys ir Komponentų padalinys. Pripažintas vienu iš greičiausiai augančių pasaulinių prekės ženklų, “Samsung Electronics” yra pirmaujantis skaitmeninių televizorių, atminties lustų, mobiliųjų telefonų ir TFT-LCD matricų gamintojas. Daugiau informacijos: www.samsung.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: