Įdomiausios savaitės mokslo naujienos (2016–05–16)  ()

Trumpas sąvadas to, kas nutiko mokslo pasaulyje per savaitę. Nutiko, žinia, daug daugiau, tačiau pateikiame tai, kas svarbiausia ir/ar įdomiausia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-05-17 Įdomiausios savaitės mokslo naujienos (2016–05–16)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjo nauja era! Ar jau greitai ši technologija pakeis nešiojamuosius ir stacionarius kompiuterius?Ją naudodami, mokslininkai netgi gali darbuotis su Mars Rover virtualioje aplinkoje…

www.youtube.com

Mokslininkai sukūrė augalus, kurie priklauso nuo baltymų, kurių gamtoje nėra, taip sukurdami saugiklį potencialiai žalingiems. Be pridėtinių baltymų jie negali plisti ir taip negali padaryti jokios žalos.

www.iflscience.com

Išsėtinė sklerozė (IS) yra autoimuninis sutrikimas, pažeidžianti smegenis ir stuburo nervus. Imuninė sistema sunaikina paciento nervus dengiantį apsauginį mielino apvalkalą, taip sutrikdydama komunikavimą su centrine nervų sistema. Po 25 metų nuo diagnozės nustatymo, maždaug pusė pacientų nebegali vaikščioti.

www.iflscience.com

Pirmą kartą maži dirbtiniai varikliukai keliavo gyvo bandomojo gyvūno kūnu ir sėkmingai nugabeno nanodalelių krovinį tiesiai į skrandžio sienelę. Tai milžiniškas nanotechnologijų šuolis ir dar priartina pergalę prieš ligas ir senėjimą!

www.iflscience.com

Astronomams pirmą kartą pavyko užfiksuoti vykstantį įdomų kosmologinį reiškinį – galingą, tačiau labai trumpą radijo bangų žybsnį iš nežinomo šaltinio.

www.iflscience.com

Vien 2013 metais daugiau nei 79 000 vaikų visame pasaulyje diagnozuotas I tipo cukrinis diabetas: autoimuninis sutrikimas, veikiantis kasos gaminamo insulino hormono kiekį. Insulino terapija tradicinėmis pompomis ar injekcijomis sunku reguliuoti cukraus lygį kraujyje, ypač naktimis.

www.iflscience.com

1,5 mlrd pikselių nuotrauka padaryta Hubble kosminiu teleskopu. Kiekvienas šviesos taškelis atvaizde – viena iš trilijono galaktikos žvaigždžių; daugelis jų turi savo planetų sistemas. Būtina pamatyti!

www.iflscience.com

Tyrėjai įdiegė modifikuotą RNR, koduojančią telomeras ilginantį baltymą į žmogaus ląstelių kultūrą. Ląstelių dauginimasis dramatiškai sustiprėjo, ir tyrimams medžiagos pakaks.

News Center

PhD kandidatas Shou-En Zhu sukūrė metodą, kuriuo galima gaminti aukštos kokybės grafeną už dalelę dabartinės kainos. Be to, kokybę jis pademonstravo veikiančiais įrenginiais.

delta.tudelft.nl

Sujungę gyvūnus, mokslininkai parodė, kad jaunas kraujas atgaivina senus audinius. Dabar jie tikrina, ar tai veikia ir su žmonėmis.

Nature News & Comment

Mario Gruber
wakelet.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()