10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–04–24)  ()


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-24 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–04–24)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  Balandžio 21 dieną Britanija ištisą parą energijos negamino iš anglies

Penktadienis buvo pirmoji darbo diena Britanijoje, kai energijai iš gauti nebuvo naudojama akmens anglis nuo Pramonės revoliucijos pradžios, praneša National Grid. Ketvirtadienį buvo atjungta paskutinioji West Burton 1 jėgainė.

theguardian.com

2:
  Fizikai aptiko naujos dalelės užuominas

Fizikai seniai ieško ieško Standartinio fizikos modelio ribų. Dabar LHCb – mažesnysis LHC detektorius, itin tiksliai tiriantis B mezonų skilimą – aptiko nukrypimų, rodančių vienos, dar neaptiktos dalelės egzistavimą.

sciencemag.org

3:
  Grafeno „kopijuoklis“ gali atpiginti puslaidininkių lustus

2016 metais pasauliniai puslaidininkių pardavimai buvo didžiausi – $339 mlrd. Tais pačiais metais pasaulio puslaidininkių pramonė silicio pagrindams, ant kurių dėstomi mikroelektronikos komponentai, išleido $7,2 mlrd. MIT sukurta grafeno panaudojimo technologija gali labai smarkai atpiginti pagrindų gamybą ir suteikti galimybę gaminti egzotiškesnius, našesnius pagrindus, ne iš silicio. Panaudojant grafeną – vieno atomo storio anglies atomų sluoksnius – kaip „kopijavimo popierių“, puslaidininkių komponentus galima dėstyti ant juo uždengto puslaidininkio, o paskui tiesiog nuimti, pagrindą paliekant nepažeistą.

phys.org

4:
  Pirmą kartą detaliai nufilmuotas kriliu besimaitinantis mėlynasis banginis

smithsonianmag.com

5:
  Jaunų dvikalbių vaikų 2 kalbos vystosi tuo pat metu, tačiau nepriklausomai

Be to, tyrimas rodo, kad ispanų kalbą gali užgožti anglų kalbą, tačiau anglų kalbai tokia lemtis iš ispanų kalbos pusės negresia.

eurekalert.org




6:
  Pagaliau atskleista Indonezijos hobitų kilmė

Kruopščiausi Homo floresiensis, nedidelių žmonių rūšies, 2003 metais atrastos Indonezijos saloje Flores, tyrimai parodė, kad jie labiausiai tikėtina, išsivystė iš Afrikos protėvių, o ne iš Homo erectus, kaip buvo manyta.

phys.org

Pasidalinkite su draugais
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: