Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-06-19 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–06–19)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  Jupiteris dabar turi 69 palydovus

Pagausėjo Jupiterio palydovų palydovų būrys. Dar neseniai Jupiterio palydovų sąraše buvo 67 pavadinimai. Dabar astronomai Scott Sheppard, David Tholen, ir Chadwick Trujillo pridėjo dar 2. Jie yra 1-2 km dydžio ir aptikti, stebint daug tolesnius objektus Kuiperio juosroke Belt. Tiesiog Jupiteris pasitaikė patogiai arti danguje. Palydovai S/2016 J1 ir S/2017 J1 yra maždaug už 21 mln km ir 24 mln km nuo Jupiterio.

blogs.scientificamerican.com

2:
  Kompiuteriai pradeda protauti kaip žmonės

Kiek yra parkų šalia planuojamo pirkti naujo namo? Koks geriausias maisto ir vyno derinys restorane? Sprendžiant tokius kasdienius klausimus reikia santykinio samprotavimo, svarbaus aukštesniojo mąstymo komponento, kurį dirbtiniam intelektui iki šiol sunkiai sekėsi įvaldyti. Dabar Google dirbtinio intelekto DeepMind kūrėjau sukūrė paprastą tokio samprotavimo algoritmą — ir jis jau įveikė žmones sudėtingame atvaizdų suvokimo teste.

sciencemag.org

3:
   Skelbiami įspūdingi Kinijos kvantinio ryšio palydovo pasiekimai: net 12 kartų pagerintas atstumo rekordas (Video)

Kinijos mokslų akademijos fizikai pranešė apie pirmuosius mokslinius kvantinio ryšių palydovo „Mo Ti“ rezultatus. Aparatu susieti fotonai sklido rekordiškai toli, daugiau nei 1200 kilometrų — tai 12 kartų daugiau nei ankstesniuose eksperimentuose. Eksperimentas dar kartą patvirtino, kad susietos dalelės pažeidžia lokalumą. Vėliau planuojama kvantiniu palydoviniu ryšiu susieti Vieną ir Pekiną bei atlikti kvantinės teleportacijos eksperimentus. Tyrimas publikuotas žurnale Science.

news.xinhuanet.comtechnologijos.lt

4:
  Elonas Muskas paskelbė Marso kolonizavimo planus

Elonas Muskas surašė Marso kolonizavimo planus ir dabar galite paskaityti juos nemokamai. SpaceX įkūrėjas ir valdytojas publikavo planą, paskelbtą Meksikoje vykusioje konferencijoje 2016 rugsėjį,žurnale New Space. Musko komentarai, pavadinti „Žmonijos tapimas multiplanetine rūšimi,” yra prieinamas nemokamai New Space svetainėje iki liepos 5 dienos.

scientificamerican.com

5:
  Vašingtonas skelbia revoliucijos pradžią: JAV keliuose pasirodys bepiločiai automobiliai, net jei už vairo nesėdi žmogus

Vašingtono gubernatorius Jay Inslee trečiadienį pasirašė vykdomąjį raštą, kuriuo leidžiama vykdyti bepiločių automobilių bandymus, net jei už vairo nesėdi žmogus. Toks nurodymas gali paskatinti savivaldžių transporto priemonių (STP) technologijų vystymą.

futurism.comtechnologijos.lt




6:
  Elonas Muskas: palydovų iškėlimas su SpaceX yra $300 mln pigesnis

Neseniai paskelbtas JAV Oro pajėgų biudžetas rodo, kad SpaceX palydovų iškėlimo kaina dramatiškai mažesnė už tradiciškai naudotas United Launch Alliance paslaugas. Kaip Elonas Muskas parašė savo Twitterio paskyroje, SpaceX iškėlimas kainuoja tiek mažai, kad kompanijos naudojami palydovai yra „iš esmės nemokami“.

futurism.com

Pasidalinkite su draugais
(12)
(0)
(12)
Bendrinti

Komentarai ()

Susijusios žymos: