10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–10–23)  (3)


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-10-23 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–10–23)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  FDA patvirtino žaidimo taisykles keičiantį kraujo vėžio gydymą

Trečiadienį JAV Maisto ir vaistų administracija patvirtino perspektyvų naują itin mirtinos vėžio formos gydymą, taip suteikdama viltį desperatiškiems pacientams ir atnaujindama diskusijas apie naujų terapijų kainą ($373000 už 1 dozę.).
Gilead Sciences vaistus gamina, išskirdama baltuosius kraujo kūnelius ir pertvarkydama juos atakuoti auglį. Vadinamasis CAR-T gydymas, parodė neregėtai gerus rezultatus pacientams su mažai vilčių teikiančiomis diagnozėmis.

statnews.com

2:
  Pasaulinės CO2 emisijos nedidėja trečius metus iš eilės

Kasmetinis Europos komisijos jungtinio tyrimų centro ir Nyderlandų Aplinkos vertinimo agentūros tyrimas parodė, kad globalus Šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) emisijos nedidėja trečius metus iš eilės.
Ataskaitoje pateikiami atnaujinti trijų pagrindinių ŠESD (anglies dioksido (CO2), metano (CH4) ir azoto oksido (N2O)) nuolatinio stebėjimo rezultatai.
Globaliose ŠESD emisijose tebedominuoja iškastinio CO2 emisijos, kurių lėtėjimo tendencija stebima nuo 2012 m, ir 2016 nebeaugo trečius metus iš eilės.
Rusija, Kinija, JAV ir Japonija nuo 2015 iki 2016 mažino emisijas, ES emisijos liko to paties lygio, o Indijos emisijos tebeaugo.

sciencedaily.com

3:
  Ar šunys manipuliuoja šuniškomis akytėmis?

Kartais šunys žiūri tokiu žvilgsniu, kad jam negalima pasakyti „ne“. O mokslininkai dabar patvirtino, kad šunys, bendraudami su žmonėmis, nutaiso tam tikras veido išraiškas, įskaitant akių išplėtimą ir liežuvio iškišimą. Nors šią savaitę Scientific Reports publikuojamame tyrime nepatvirtinama, kad šunys tikslingai manipuliuoja mumis, lyginant reakcijas į žmonių veidus ir maistą, paaiškėjo, kad šunų išraiškos nėra vien laimės ar susijaudinimo šalutiniai produktai.

sciencemag.org

4:
  Erdvėlaiviai čia skrenda mirti

Kinijos Tiangong-1 kosminė stotis dabar nekontroliuojama ir tikimasi, kad nukris kitais metais. Bet nukris ne nuošalioje vietoje, kur daug kitų erdvėlaivių baigia savo dienas.

bbc.comtechnologijos.lt

5:
  Dingsta vabzdžiai Vokietijoje

Nauja studija rodo, kad per tris dešimtmečius vabzdžių populiacija Vokietijoje susitraukė daugiau nei 75%. To priežastys nėra aiškios, bet tokia tendencija aiški šiaurinėje ir vakarinėje Vokietijos dalyje, Bonos ir Kelno regionų iki plotų piečiau Berlyno. .

sciencemag.org




6:
  Ryšys tarp kanapes rūkančių paauglių ir psichozės stiprėja

Berlyne vykstančioje psichiatrų konferencijoje pristatytas tyrimas rodo stipresnį kanapes rūkančių pažeidžių paauglių polinkį į šizofreniją. Kanapių naudojimas gydymui sustiprina spaudimą legalizuoti jos vartojimą ir pramoginiais tikslais. Tačiau potencialus marihuanos poveikis besivystančioms smegenims tebelieka tyrimų dėmesio centre — ypač dėl galimybės, kad paaugliams tai gali kelti didesnę psichozių tikimybę.

scientificamerican.com

Pasidalinkite su draugais
(10)
(1)
(9)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: