VGTU rektorius: technologinės specialybės Lietuvoje populiarėja  (13)

Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius prof. Romualdas Ginevičius džiaugiasi, jog abiturientai, rinkdamiesi studijas VGTU, ne tik įvertino šią aukštąją mokyklą, bet ir rinkosi nors ir sudėtingesnes, bet perspektyvias studijų programas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Valstybei reikės vis daugiau šiuolaikines technologijas išmanančių specialistų, todėl džiugu, kad tai supranta ir abiturientai: nė viena VGTU studijų programa nebus uždaryta dėl per mažo studentų skaičiaus (stojimo rezultatai lėmė, kad Lietuvoje gali būti uždaroma per 30 programų), - teigė VGTU rektorius.

Populiariausia studijų programa Lietuvoje – kūrybinės industrijos.

Didžiausio abiturientų susidomėjimo sulaukė pernai VGTU atsiradusi studijų programa – kūrybinės industrijos. Šiais metais ją rinkosi 2395 abiturientai. Penktadienį, (liepos 24 d.) pasirašyti su universitetu sutartis atvyks 73 būsimieji šios programos studentai, iš jų 22 gaus valstybės skiriamą studijų krepšelį, likusiems teks mokėti visą studijų kainą (semestro kaina – 2015 Lt).

„Toks pasirinkimų skaičius rodo, jog VGTU nesuklydo pasiūlydamas rinkai naujausias tendencijas atitinkančią modernią studijų programą, kurioje derinami kelių studijų krypčių dalykai. Universitetas kreipia vis didesnį dėmesį į tai, jog inžinerinių specialybių studentai gebėtų ne tik konstruoti, skaičiuoti, braižyti ir generuoti idėjas, tačiau ir gebėtų jas pristatyti bei parduoti,“ – teigė VGTU Priėmimo komisijos atsakingasis sekretorius Romualdas Kliukas.

VGTU – antrasis pagal populiarumą universitetas Lietuvoje pagal 2009 m. abiturientų pasirinkimą, pritraukęs 1987 studijų krepšelius. Nors šiais metais valstybės finansuojamų vietų skaičius Lietuvos universitetuose sumažėjo 30 procentų, stojančiųjų pasirinkimas lėmė, kad VGTU prarado tik 13 procentų pernai valstybės finansuotų vietų (2008 m. vfv vietų VGTU – 2254).

Be 1987 su studijų krepšeliais į VGTU ateinančių abiturientų, dar 1000 būsimų studentų bus pakviesti pasirašyti su universitetu sutartis mokant pilną studijų kainą.

Portalo redakcijos nuomone, viena iš aukšto VGTU populiarumo priežasčių yra dar ir tai, jog universitetas įsikūręs Vilniuje. Na, o sostinės trauka nepalyginamai stipresnė už kitų miestų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: