Britanijos mokyklose gali būti įvestos fizinės bausmės  (55)

Naujovė Britanijos švietimo sistemoje: „Mokytojai gali naudoti fizinę jėgą, tačiau taip, kad nesužalotų mokinių“, – rašoma straipsnyje laikraštyje „La Stampa“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švietimo ministras, buvęs mokyklos „Maidstone Grammar School“ mokinys Nickas Gibbas, kuriam dabar 50 m., supažindino tautą su taisyklėmis, kuriose raginama „įvesti balansą tarp mokinių ir mokytojų, kuriems siūloma pasitelkti jėgą, kai būtina įvesti klasėje tvarką“, rašo straipsnio autorė.

2009 m. duomenimis, iš Didžiosios Britanijos mokymo įstaigų pašalinti 2 300 mokinių už mokytojų ar draugų užpuolimus, o du mokytojai iš penkių tapo prievartos aukomis. N. Gibbas nutarė įvesti tvarką: „Tik taip galime apginti teises tų, kurie iš tiesų nori tobulėti ir mokytis.“

Nuo šiol „mokytojai turi teisę griebtis fizinės jėgos su vienintele sąlyga – nesužeisti paauglių, kad užkirstų kelią asocialiam elgesiui. Antra: mokytojai turi teisę įsikišti ne tik tada, kai kalbama apie ginklo panaudojimą, narkotikus, alkoholį, kaip numatyta galiojančiose taisyklėse, bet ir siekdami uždrausti naudotis mobiliaisiais, mp3, elektroniniais prietaisais, pornografine medžiaga ir kitais neleistinais pamokose daiktais. Trečia: mokytojai gali pasitelkti vadinamąsias sulaikymo priemones.

Nubaustą mokinį gali palikti po pamokų, neišleisti jo namo ir surengti jam auklėjamąsias pamokas. Ketvirta: mokytojams, kurie kaltinami netinkamu ar nekorektišku elgesiu, užtikrinamas anonimiškumas, siekiant apsaugoti juos nuo šmeižto“, – rašoma leidinyje.

Šveitimo ministras taip pat norėtų nuo 2011 m. pradinėse ir vidurinėse mokyklose įvesti mokyklines uniformas.

Mokytojų profsąjungos vadovė Christine Blower sausai pakomentavo naujas taisykles: „Visiškai teisinga imtis priemonių prieš paauglius, kurie peržengia ribas. Bandymai griebtis seksualinės prievartos ir peilių prieš mus tapo kasdienybė“, – rašoma laikraštyje.

Tik Hullo universiteto atstovai išsakė neigiamą nuomonę dėl naujų taisyklių – fizinės bausmės gali sumažinti mokinių norą mokytis, todėl jie gaus prastesnį išsilavinimą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (55)