Nauji studentų pažymėjimai Lietuvoje taps daugiafunkcinės paskirties kortelėmis  (6)

Pasirengta įvesti naujos kartos studento pažymėjimą su integruotu bekontakčiu mikroprocesoriumi, padedančiu atlikti daugiau funkcijų. Dėl naujo dokumento formos ir jo išdavimo sąlygų Švietimo ir mokslo ministerija pasirašė sutartį su studentijai atstovaujančiomis organizacijomis – Lietuvos studentų sąjunga (LSS) ir Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), sakoma Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažymėjimas bus išduodamas visam studijų laikotarpiui – studentui nebereikės dokumento kasmet pratęsti, todėl jis atpigs. Pažymėjimą bus galima naudoti kaip autobuso e-bilietą, taip pat kai kurios aukštosios mokyklos numato, kad jis galios kaip įėjimo į bendrabučius raktas ar kortelė kopijavimo aparatams. Tose aukštosiose mokyklose, kurios šiuo metu diegia šią sistemą, bus galima numatyti ir kitas studentams reikalingas paslaugas.

Naujos kartos studentų pažymėjimus jau gaus tie, kurie studijas pradės nuo š. m. rugsėjo 1 d.

Jau turintiesiems senesnius pažymėjimus, dokumentas bus pratęstas kaip ir anksčiau – kasmet užklijuojant vis kitą galiojimo terminą nurodantį lipduką. Tačiau norintiesiems gauti dokumentą su „atmintimi“, tokia galimybė bus sudaryta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)