Tarptautiniame mintino skaičiavimo finale – net 3 lietuvių aukso medaliai  (2)

Rokiškyje vykusiame mintino skaičiavimo konkurso „Matmintinio” finale lietuviai iškovojo tris aukso medalius bei užėmė septynias prizines vietas skirtingo amžiaus grupėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautiniame finale susirungė geriausiai mintinai skaičiuojantis jaunimas iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Slovėnijos. Šių metų baigiamajame konkurso etape taip pat sulaukta rekordinio svečių skaičiaus – net 200 Lietuvos ir užsienio skaičiuotojų, mokytojų, dalyvių tėvelių ir komandų vadovų.

Pagrindinio konkurso rėmėjo – „Acme kompiuterių komponentai“ (ACC) bendrovės vadovas Regimantas Buožius džiaugėsi vis didėjančiu konkurso populiarumu: „Skaičiuoti kompiuteriu – šiais laikais labai paprasta, tačiau džiugu, kad ne visi nueina lengviausiu keliu. „Matmintinio“ konkursas mūsų šalyje įgauna pagreitį, prie jo prisijungia vis daugiau dalyvių, tad tai – jau graži tradicija“.

Tarptautinis mintino skaičiavimo konkursas vyko šešiose amžiaus grupėse, o Lietuvos komanda laimėjo net 7 medalius, iš kurių – trys aukso. 7-12 klasių mergaičių grupėje geriausia skaičiuotoja tituluota Gintarė Vaičaitytė, 7-12 klasių berniukų grupėje nepralenkiamas buvo Abdula Varoneckas. Lietuviai puikiai pasirodė ir tarp suaugusiųjų, kur triumfavo Mindaugas Stankevičius, taipogi iškovojęs aukso medalį. Visų prizinių vietų nugalėtojams atiteko konkurso rėmėjo „Acme kompiuterių komponentai“ įsteigti prizai.

„Rokiškyje vykusiame „Matmintinio“ finale laimėti trys aukso medaliai iš šešių galimų įrodė, kad pasukti galvą ir varžytis pamėgo vis daugiau jaunuolių, todėl lietuvių rezultatai kasmet gerėja.

Džiugina ir tai, kad Lietuva aukso medalių skaičiumi neatsilieka nuo „Matmintinio“ (ten jis vadinamas „Pranglimine“) gimtinės Estijos, kuri šiemet taipogi pelnė tris aukščiausius apdovanojimus. Nors šių metų varžybos jau pasibaigė, raginame treniruotis nuolat, juk kitąmet vėl bus rengiami atrankiniai turnyrai“, – pasakoja konkurso organizatorius Marius Alaburda.

„Matmintinio“ konkurse kai kurie dalyviai rungiasi net keletą metų iš eilės. Ilgametė laureatė dvyliktokė Gintarė Vaičaitytė, šiemet vėl pelniusi nugalėtojos titulą, „Matmintinio“ finale varžosi jau šeštus metus iš eilės: „Mintino skaičiavimo konkurse dalyvauju nuo septintos klasės. Po tiek metų stipriai išlavinau skaičiavimo įgūdžius, tačiau kasmet rungtys keičiasi, todėl kiekvienais metais reikia intensyviai treniruotis. Iš pradžių gan sunku įsivaizduoti, kaip kiti pasiekia tokių aukštų rezultatų, tad noras juos pasivyti, o galbūt netgi pralenkti, yra puikus akstinas treniruotis“, – pasakoja šių metų konkurso nugalėtoja Gintarė Vaičaitytė.

Varžybose Rokiškyje buvo pasiekti keli skaičiavimo rekordai. Trečiaklasis latvis Richards Bekasovs surinko 16 189 taškus ir užfiksavo Latvijos rekordą. Konkurse buvo pagerinti ir Slovėnijos mintino skaičiavimo pasiekimai – Rene Žižek, Maša Juras ir Matija Lovšin savo amžiaus grupėse pagerino Slovėnijos mintino skaičiavimo rekordus. Lietuvių suaugusiųjų grupėje Mindaugas Stankevičius sumušė Lietuvos rekordą (25384 taškai).

Visų amžiaus grupių nugalėtojams buvo įteikti „Acme kompiuterių komponentai“ prizai – ASUS kompiuteriai, MICROLAB kolonėlės, A4TECH bevielės pelės, „A-Data“ USB atmintinės bei GEMBIRD žaidimų vairai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)