Nuomonė: optimalu būtų turėti po tris universtitetus Kaune ir Vilniuje  (0)

Vilniuje ir Kaune universitetai turėtų būti jungiami pagal kryptis, optimalu būtų turėti po tris universitetus abiejuose miestuose, sako Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius Remigijus Žaliūnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Manyčiau būtų logiška, kad Vilniuje ir Kaune universitetai būtų sujungiami pagal kryptis - techniškieji, sveikatos mokslai bei kartu socialiniai, humanitariniai mokslai ir kartu menai. Optimalus modelis būtų Vilniuje ir Kaune turėti po tris universitetus", - savaitraščiui "Veidas" sakė R.Žaliūnas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuva turi apsispręsti, ko siekia - ar masinio aukštojo išsilavinimo, kaip yra dabar, ar elitinio universitetinio išsilavinimo tik pačiai gabiausiai visuomenės daliai.

"Aš šalininkas, kad reikia ne orientuotis į masiškumą, bet siekti aukštesnės kokybės, išgryninant studijų programas, optimizuojant universitetų tinklą ir aiškiai įvardijant, kad universitetuose gali studijuoti tie, kurie ne tik nori, bet ir geba", - tvirtino Rektorių konferencijos prezidentas.

Šiemet tik keturi universitetai taikė minimalų priėmimo slenkstį į mokamas vietas, o kiti priėmė visus, turinčius brandos atestatą.

Iš viso sutartis su universitetais ir kolegijomis šiemet pasirašė 29 tūkst. 923 asmenys. Iš jų 17 tūkst. 52 studijuos universitetuose, 12 tūkst. 871 - kolegijose.

Valstybė finansuos 15 tūkst. 780 pirmakursių studijas, tikslinėse vietose - 118 asmenų. Patys už mokslą mokės 14 tūkst. 25 asmenys, iš jų 1058 įgijo teisę į studijų stipendijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)