Belgų moksleiviams nusirašyti trukdo bepiločiai skraidymo įrenginiai (Video)  (4)

Moksleiviai ir studentai per egzaminus nusirašinėdavo, nusirašinėja ir nusirašinės. Klausimas tik tas, kokie tokio nusirašinėjimo mastai – ir kaip neleisti to daryti. Žinoma, galima apeidinėti egzaminus rašančiųjų gretas, tačiau tai ne visuomet efektyvu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienoje Belgijos mokyklų nuspręsta šiems tikslams pasitelkti techninę naujovę – nedidelį bepilotį skraidymo įrenginį.

Mecheleno mieste esanti Tomo Moro mokykla eina amerikiečių kariškių ir Amazon pėdomis (viena didžiausių pasaulyje el. prekybos kompanijų pareiškė tokius skraiduolius ketinanti naudoti smulkių prekių pristatymui). Neseniai šios mokyklos mokytojai Youtube patalpino vaizdo klipą, kuris demonstruoja, kaip vyksta „bepilotė egzaminų priežiūra“.

Vaizdo klipe demonstruojamas nedidelis skraidymo įrenginys DJI Phantom su kamera GoPro, kuris skraido virš moksleivių galvų. Bepilotį skraidymo įrenginį valdo ir prižiūri du žmonės: vienas jį nukreipia reikiama linkme, o kitas studijuoja kameros filmuojamą vaizdą ir ieško nusirašinėjimo požymių.

Tiesa, išlieka amžinas klausimas: ar tai bus labai efektyvu bei naudinga? Galbūt iš pradžių egzaminuose su skraidančių bepiločiu įrenginiu niekas ir nedrįs nusirašinėti, tačiau vėliau būdų vis tiek atsiras.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (4)