Kodėl JAV mokykloje lygybė „5×3=5+5+5“ yra klaidinga  (63)

Suskaičiuoti, kiek yra penkis kart trys atrodo paprasta, tačiau vieno mokinio sprendimo būdas įžiebė debatus internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reddit“ tinkle buvo patalpinta matematikos užduočių lapo nuotrauka. Mokinių buvo prašoma ne tik atsakyti, kiek yra 5×3, tačiau ir parodyti, kaip gaunamas atsakymas.

Pradinės klasės mokinys parašė, kad 15 gavo tris kartus sudėjęs penketus. Mokytojas tai pažymėjo kaip klaidą – reikėjo penkis kartus sudėti trejetus.

Antroje užduotyje mokinių buvo prašoma pavaizduoti, kiek bus 4×6. Mokinys nubrėžė 6 eilutes po 4 brūkšnelius. Ir vėl, tai buvo pažymėta kaip klaidinga – atsakymas turėjo būti 4 eilutės po 6 brūkšnelius.

Po nuotraukos paskelbimo, socialiniuose tinkluose užvirė diskusija dėl JAV priimtų bendrųjų pagrindinių valstybinio pradinio ir vidurinio ugdymo standartų.

JAV nacionalinė matematikos mokytojų taryba gynė mokytojo sprendimą. Tarybos teigimu, tai mokiniui leidžia geriau suprasti problemas, kurias jie sprendžia.

„Dalis to, ko mes stengiamės išmokyti vaikus, yra tapti problemų sprendėjais ir mąstytojais, – sakė tarybos prezidentė. – Mes norime, kad mokiniai suprastų, ką jie daro, o ne tik gautų teisingą sprendimą.“

Tarybos teigimu, uždavinio sprendimas taip, kaip reikėtų, yra lengvesnis mokiniams – taip jie geriau supranta daugybą ir jiems lengviau skaičiuoti mintinai.

Tačiau ne visi yra tokios nuomonės. „Jeigu tavo klausimas neduoda norimo rezultato, tuomet problema yra klausimas, o ne atsakymas“, – rašė vienas komentatorius. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(90)
(40)
(50)

Komentarai (63)