Didžiuliai skirtumai tarp privačių ir valstybinių mokyklų: tyrimas parodė, ką iš tikro verta rinktis  ()

Naujo tyrimo rezultatai parodė, jog Jungtinės Karalystės privačiose mokyklose besimokantys vaikai yra ištvermingesni nei valstybinių mokyklų mokiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujo tyrimo, kurį užsakė Nepriklausoma mokyklų taryba (angl. Independent Schools Council, ISC), metu paaiškėjo, jog privačiose mokyklose besimokantys mokiniai yra drausmingesni, prisiimantys daugiau atsakomybės bei labiau pasitikintys savimi nei jų bendraamžiai, lankantys valstybines mokyklas.

Tyrime „An Analysis of Mental Toughness at UK Independent Schools“ (liet. Jungtinės Karalystės nepriklausomų mokyklų psichikos ištvermingumo analizė) dalyvavo 9,000 įvairaus amžiaus mokinių iš 58-ių Anglijos bei Škotijos mokyklų. Šio tyrimo metu buvo matuojamos keturios kategorijos: kontrolė, atsidavimas, susidorojimas su iššūkiais ir pasitikėjimas savimi.

ISC generalinė ministrė Julie Robinson pareiškė, jog privačiose mokyklose besimokantys mokiniai surinko geresnius taškus dėl platesnio mokymo plano, įvairių užsiėmimų už klasės ribų bei puikios idiliškos mokinių priežiūros, kurie padeda suformuoti prisitaikančius ir pasaulietiškus jaunus vyrus bei merginas, kurios yra pasiryžusios pabaigus mokyklą toliau studijuoti ir dirbti.

Negana to, psichometrinių testų leidėjas AQR išsiaiškino, jog privačių mokyklų mokiniai yra atsparesni problemoms, lengviau susidoroja su nesėkmemis bei yra atviresni naujoms žinioms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: