Elonas Muskas apie tai, ko turėtų išmokti kiekvienas vaikas: pateikė išsamų infografiką (Video, Infografikas)  (1)

Elonas Muskas turi penkis paauglius sūnūs ir mažylį, o išsilavinimas Elonui labai svarbus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas mano, kad šiandienos mokyklas galima labai patobulinti. Jis dosniai paaukojo, kad geras išsilavinimas būtų prieinamas visiems. Be to, jis taip pat sukūrė nedidelę privačią mokyklą „Ad Astra“, skirtą „SpaceX“ darbuotojų vaikams ir kitiems, kurie nori naujoviškos (nors ir neįprastos) mokymosi programos.

Nors technologijos padėjo pakeisti mokymąsi, Muskas išreiškė susirūpinimą dėl informacijos pertekliaus (ir dezinformacijos) socialinėje žiniasklaidoje, netikrų naujienų ir kt. Tai ypač aktualu vaikams, nes jie prie ekranų praleidžia daug laiko ir savo galvas prikemša įvairiomis nesąmonėmis.

Tinklalaidėje su Joe Roganu Muskas papasakojo apie neigiamą socialinių tinklų įtaką: „Ypač „Instagram“... [žmonėms apsimetant] jie atrodo daug geriau, nei yra iš tikrųjų, ir atrodo daug laimingesni, nei yra iš tikrųjų“. Jis taip pat tviteryje parašė: „Tiesiog nepatinka Facebook. Jis man kelia diskomfortą“.

Prieš kelias savaites Elonas tęsė: „Svarbiausia problema yra ta, kad mums reikia geresnių protinių ugniasienių, kad gautume nuolat mus pasiekiančią informaciją. Mąstymas pagal pirminius kritinius principus turėtų būti privalomas kursas vidurinėje mokykloje. Kas parašė jūsų galvoje veikiančią programinę įrangą? Ar tikrai norite, kad ji ten būtų?“

Muskas ilgai kalbėjo apie pirmųjų kritinių mokymosi principų sistemos naudojimą. Tačiau jis nepaaiškino sąvokos, susijusios su „protinėmis ugniasienėmis“, ir kaip jas sukurti savo galvoje. Neseniai jis pateikė tam tikrą kontekstą, kaip geriau apsaugoti jaunus protus nuo klastingos įtakos.

 

Kaip? Na, šis informacijos cunamis mus pasiekia 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, mes linkę išsiugdyti kai kuriuos nesveikus „šališkumus“, kurie gali aptemdyti mūsų mąstymą. Mitchellas Van Homrighas leidinyje „New Zealand Herald“ pranešė, kad Muskas atskleidė patrauklų infografiką, kuris „turėtų būti reikšmingas visiems jauname amžiuje“.

Pavyzdžiui, infografikas apėmė autoritetų šališkumą, kuris apibūdinamas kaip „mes pasitikime autoritetų nuomonėmis ir mums dažnai įtaką daro autoritetų nuomonė“, ir dėmesio efektas, dėl kurio mes pervertiname, kiek dėmesio žmonės skiria mūsų pačių elgesiui ir (arba) išvaizdai.

 

Yra ir kitų šališkumų, kurių reikia saugotis – pvz., „Google“ efekto (dar žinomo kaip skaitmeninė amnezija), t. y., kai lengvai pamirštame informaciją, kuri greitai pasiekiama per paieškos sistemas. Arba lošėjo klaidos, kai manome, kad ateities galimybes paveikė praeities įvykiai.

Logiška, kad Muskas yra susirūpinęs vaikais ir tuo, kaip jie mokosi. Būdamas 50-ies metų jis augina penkis paauglius sūnūs su savo buvusia žmona Justine Wilson, o visai neseniai su daininke Grimes susilaukė dar vieno sūnaus vardu X AE A-XII. Mažylis neseniai buvo pastebėtas sėdintis ant kelių per žurnalo „Time“ Metų žmogaus apdovanojimų ceremoniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(3)
(36)

Komentarai (1)