VGTU studentai protestuos prieš “tiksliukų” apmokestinimą  (3)

Pirmadienį Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai protestuos prieš šiuo metu Aukštojo mokslo įstatyme įtvirtintą “gerai besimokančio” studento sąvoką. Pagal pavasarį priimtas įstatymo pataisas, už studijas neturėtų mokėti tie studentai, kurių vidurkis per semestrą yra ne mažesnis kaip „aštuoni“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

“Negalime taikstytis su tokia situacija. Ketiname garsiai pasakyti "NE" Lietuvos valdžios institucijoms, nes jų abejingumas ir aplaidūs sprendimai liečia tūkstančius jaunų žmonių”, - sako VGTU studentų atstovybės prezidentas Justinas Krūgelis.

Pasak jo, VGTU studentai puikiai supranta, kad nekeičiant situacijos, mokėti už studijas turės keturi iš penkių universiteto studentų.

“Ir tai ne tik mūsų universiteto problema, tarp daugumos tiksliųjų mokslų studentų tik vienetai, kurių žinios vertinamos "aštuonetu", visų kitų rezultatai žemesni. Ir tai nereiškia, kad jie yra prasti studentai. Paprasčiausiai dėstytojai dar neperėjo prie dešimtbalės vertinimo sistemos”, - įsitikinęs Justinas Krūgelis.

Tūkstantinė VGTU studentų minia savo protesto akciją pradės rugsėjo 22 d. 11:30 val. prie LR Prezidentūros. Savo protesto akciją studentai ketina baigti prie LR Seimo.

“Protesto akcija siekiame, kad dabar galiojanti tvarka būtų pakeista. Ji negali būti taikoma tol, kol Lietuvos aukštosiose mokyklose nebus įtvirtinta aiški ir vieninga studijų rezultatų vertinimo sistema. Esant šiandieninei situacijai „gerai besimokančiais studentais“ turėtų būti laikomi visi sesiją be skolų baigę studentai. Neketiname būti vėluojančių ar neapgalvotų sprendimų atpirkimo “ožiais”, - sako studentai.

Pasak VGTU studentų atstovybės, inicijuoti masinę studentų protesto akciją paskatino įvairių kursų studentų skundai, pasipiktinimas ir nerimas dėl esamos situacijos. Studentų teigimu, toks elgesys su tiksliųjų mokslų studentais yra neapdairus ir neteisingas.

Visi, ketinantys dalyvauti VGTU studentų rengiamoje protesto akcijoje ar ją palaikyti, kviečiami telktis www.dalyvausiu.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)