Mobilumas Europos aukštajame moksle nepakankamas  (0)

Sąlygos studentų ir dėstytojų mobilumui tarp skirtingų Europos aukštųjų mokyklų vis dar nepakankamos. Dalis Europos valstybių neskiria deramo dėmesio mobilumui skatinti, neišspręstos problemos dėl kreditų studentams suvienodinimo bei diplomų pripažinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie visa tai diskutuota spalio 5-9 dienomis Lille mieste (Prancūzija) vykusiame 16-ame Europos studentų konvente. Renginio tema – mobilumas Europos aukštajame moksle. Lietuvos studentų interesams renginyje atstovavo Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidentas Jonas Okunis.

Pasak LSS prezidento Jono Okunio, Europos valstybių dėmesys mobilumui – suprantamas ir būtinas. LSS vadovas pastebi, jog studentų ir dėstytojų tarptautinių mainų mastas Lietuvoje ne itin didelis, dėl to šis klausimas aktualus ir mūsų šaliai.

„Visais įmanomais būdais reikia sudaryti geresnes galimybes studentams bent dalį studijų laiko mokytis, o dėstytojams padirbėti svetur. Tai prielaida tobulėti ne tik atskiroms asmenybėms, bet ir visai aukštojo mokslo sistemai. Uždarumas – pirmas žingsnis stagnacijos link“, - teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis.

Europos studentų konvente pripažinta būtinybė studentų ir personalo mobilumą įtraukti į aukštųjų mokyklų veiklos planus, raidos strategijas, skirti tam reikalingas lėšas.

Kaip mobilumą stabdantys veiksniai įvardinti netinkamas akademinių bendruomenių ir valdžios požiūris, konkurencija. Akcentuota, jog svarbu pasitikėti Bolonijos procesu, bendrąją kreditų suvienodinimo sistema (ECTS).

Konvento Konferencijoje mobilumo temomis pranešimus skaitė Europos studentų sąjungos (ESU) viceprezidentė, atstovai iš Europos Komisijos, Europos universitetų asociacijos, Armėnijos Bolonijos ekspertų grupės.

Renginio metu vyko ir darbo grupės, kuriose įvairių šalių studentų atstovai pristatė savo atstovaujamų šalių prioritetus Bolonijos procese, aptarė esamas problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)