[Žinios trumpai] Rusai šokiruoti: šalies bankas paskelbė beprotiškus mokesčius - pervedi 200$, netenki 400$  (8)

„Tinkoff Bank“ klientai bus priversti mokėti 3 % pervedimo sumos už gaunamus tarptautinius mokėjimus, bet ne mažiau kaip 200 USD už vieną operaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos bankas „Tinkoff Bank“ paskelbė įvedantis naują komisinį mokestį, kuris bus imamas atliekant gaunamus SWIFT mokėjimus.

Apie tai pranešė įstaigos spaudos tarnyba.

Nuo birželio 16 d. minimali siunčiamų SWIFT mokėjimų suma bus 20 000 USD. Anot „Tinkoff Bank“, įstaiga buvo priversta įvesti tokius apribojimus dėl padidėjusio Vakarų partnerių čekių skaičiaus ir sumažėjusių jų apdorojamų mokėjimų iš Rusijos bankų klientų.

Be to, vadovybė įvedė naują komisinį mokestį, kuris bus imamas atliekant įeinančius SWIFT mokėjimus – 3 % nuo pervedimo sumos, bet ne mažiau nei 200 USD ir ne daugiau nei visos operacijos suma.

Be to, kortelių sąskaitų turėtojams paruoštos papildomos išlaidos doleriais, eurais, svarais sterlingais ir Šveicarijos frankais. Paslaugos mokestis bus 1% per mėnesį, jei klientai banke laiko daugiau nei 10 000 USD.

„Iki birželio 30 d. išeinantys SWIFT pervedimai visiems klientams yra nemokami. „Tinkoff“ juridiniai asmenys vis dar turi prieigą prie SWIFT pervedimų juaniais be apribojimų. Visi pavedimai, išsiųsti iki birželio 16 d. imtinai, ir dar negauti pavedimai bus įskaityti senosiomis sąlygomis be komisinių. Visi nauji SWIFT mokėjimai bus atliekami pagal naujas taisykles“, – pridūrė banko spaudos tarnyba.

 

Vienas iš klientų paklausė, ar „Tinkoff Bank“ imtų 200 USD komisinį mokestį, jei bus atlikti 150 USD SWIFT mokėjimai. Bankinės įstaigos spaudos tarnyba atsakė teigiamai ir išreiškė viltį, kad rusai supras kitas naujoves.

Prisiminkite, kad „Sberbank“, „Rosselkhozbank“ ir „Moscow Credit Bank“ buvo įtraukti į šeštąjį ES sankcijų Rusijai paketą. Nuo birželio 14 d. Europos Sąjunga, vykdydama šeštąjį sankcijų paketą, atjungė „Sberbank“, „Rosselkhozbank“ ir „Moscow Credit Bank“ nuo SWIFT sistemos. Baltarusijos „Belinvestbank“ taip pat buvo apribotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(2)
(48)

Komentarai (8)