Ekspertas: yra dar vienas būdas, kaip Rusija gali atkeršyti Lietuvai už Kaliningradą – panaudos karinę jėgą iš Baltarusijos  (6)

Rusija gali „atkeršyti“ Lietuvai už Kaliningrado blokadą ir išvengti NATO atsako.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-26 Ekspertas: yra dar vienas būdas, kaip Rusija gali atkeršyti Lietuvai už Kaliningradą – panaudos karinę jėgą iš Baltarusijos  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad Kaliningrado srities gubernatorius Antonas Alichanovas inicijavo derybas su Lietuva dėl sankcionuotų prekių importo, „Kremlius ir toliau jėga garantuos tranzitą“.

Apie tai interviu NV pasakojo politologas Ivanas Preobraženskis.

Tarp Rusijos svarstomų atsakymų Lietuvai, be kita ko, yra ir įstatymo projektas dėl šalies nepriklausomybės nepripažinimo.

„Tačiau procesai prasidėjo dar anksčiau, kai dangus virš Europos užsidarė Rusijai, tada prasidėjo pirmieji rimtesni oro gynybos tiekimai Baltarusijai, kurie, tiesą sakant, nebuvo itin reikalingi karui su Ukraina ta kryptimi, tačiau uždaryti dalį dangaus virš Lietuvos yra visai naudinga“, – pridūrė jis.

Politologo teigimu, Rusija gali iš dalies uždaryti dangų virš Lietuvos – „trumpiausiu keliu į Kaliningradą, būtent per Suvalkų koridorių“ – ir pradėti ten tiek civilinį, tiek krovininį oro tranzitą.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, nuo birželio 18 dienos Lietuva sustabdė sankcionuotų krovinių tranzitą tarp Kaliningrado srities ir pagrindinės Rusijos Federacijos teritorijos.

 

Vėliau Kaliningrado srities gubernatorius Antonas Alichanovas pareiškė, kad Lietuvos sprendimas uždrausti tranzitą yra „ekonominis regiono pasmaugimas“. Jo teigimu, valdžios institucijos sieks, kad sprendimas būtų peržiūrėtas.

Vėliau Federacijos tarybos narys Andrejus Klišas teigė, kad „Lietuvos bandymas nustatyti Kaliningrado srities transporto blokadą yra Rusijos suvereniteto šiame regione pažeidimas“.

Tuo pat metu Rusija grasino Lietuvai atsaku į sankcionuotų prekių transporto blokadą Kaliningrado srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(32)
(-25)

Komentarai (6)