[Žinios trumpai] JAV Senatas sutartinai priėmė rezoliuciją, kuri sukels tikrą audrą Rusijoje - ateityje iš rusų gali atimti diplomatinį imunitetą  ()

Su kuo sutapsi, tuo ir pats tapsi. Šiame sąraše dabar yra Kuba, Šiaurės Korėja, Iranas ir Sirija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-29 [Žinios trumpai] JAV Senatas sutartinai priėmė rezoliuciją, kuri sukels tikrą audrą Rusijoje - ateityje iš rusų gali atimti diplomatinį imunitetą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Kongresas vienbalsiai pritarė rezoliucijai, kuria JAV Valstybės departamentas raginamas pripažinti Rusiją valstybe – terorizmo rėmėja „dėl veiksmų Čečėnijoje, Gruzijoje, Sirijoje ir Ukrainoje“, kurie „lėmė daugybės nekaltų vyrų, moterų ir vaikų žūtį“.

Dokumente ne kartą minima Kremliaus palaikoma „Vagnerio grupė“, kuri, kaip pareiškė senatoriai, „sėja terorizmą visame pasaulyje“. Senatoriai taip pat primena, kad Rusiją pripažinti terorizmą remiančia valstybe paragino Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Tuo pat metu dokumente apsidraudžiama, kad „šioje rezoliucijoje neturėtų būti aiškinama kaip karinės jėgos panaudojimo ar JAV ginkluotųjų pajėgų naudojimo kariniame konflikte sankcionavimas“.

Kaip patikslina NYT, tai nėra privaloma išpildyti rezoliucija, tačiau sukelia politinį spaudimą Valstybės departamentui. Netrukus analogišką žingsnį gali žengti ir kita JAV Kongreso dalis — Atstovų Rūmai.

Valstybe pripažinti terorizmo rėmėja gali Valstybės departamentas. Šiame sąraše dabar yra Kuba, Šiaurės Korėja, Iranas ir Sirija.

Valstybė pripažinimas terorizmo rėmėja be viso kito suteikia teisę iš jos atstovų atimti diplomatinį imunitetą.


republic.ru




(28)
(0)
(28)

Komentarai ()