A. Kochas: „Susitelkęs ties Ukraina, pasaulis nepastebi žymiai pavojingesnių procesų, kurie jau vyksta – rudenį gali prasidėti tikra katastrofa“  (2)

Alfredas Kochas kalbėjo apie grėsmes, kurios iškilo visame pasaulyje, ir viena iš jų yra nauja COVID-19 atmaina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes dar net neįtariame“, – apie pavojingiausius procesus pasaulyje, be karo Ukrainoje, įspėjo Alfredas Kochas.

„Man atrodo, kad yra daug grėsmių. Dabar esame įspėjami, kad bus dar viena koronaviruso banga. Iki rudens atsiras nauja atmaina, kuri pradės visus šienauti. Beje, taip pat gali nutikti ir Ukrainos fronte. Ir tada „kovidinius“ kareivius „šienaus“ greičiau nei kulkosvaidis“, – interviu Natašai Vlaščenkai sakė ekspertas, kalbėdamas „YouTube“ kanale „Vlast&Vlashchenko“.

Situacija su Taivanu taip pat vystosi pagal neigiamą scenarijų, mano A. Kochas. Anot jo, Nancy Pelosi sprendimas skristi į salą ir erzinti kinus yra vienas blogiausių variantų. Atkreipkite dėmesį, kad N. Pelosi vizitas Taivane – tai pirmasis Amerikos politiko apsilankymas saloje nuo 1997 m.

Vėliau Alfredas Kochas perėjo prie ekonomikos temos. Jo nuomone, situacija prieš COVID laikotarpį buvo gana stabili, o po visų karantinų pasaulio ekonomiką užklupo nuosmukis, kurį apsunkino sankcijos Rusijai.

„Tai labai rimtas iššūkis, – pažymėjo ekonomistas. – Pirmiausia nukentės išsivysčiusių šalių, kurios labiausiai integruotos į pasaulio ekonomiką, žmonės. Ir tai pirmiausia Europa, JAV, iš dalies, galbūt Kinija, Pietryčių Azija. Tai rimta problema, nes nebus lengva įveikti recesiją, kurios masto kol kas net neįtariame“.

 

– Kaip toli šis kelias mus gali nuvesti? – paklausė Nataša Vlaščenka.

„Manau, kad V. Putinas skaičiuoja būtent taip, kad šis nuosmukis galiausiai išsekins Vakarus labiau nei Rusiją, nors kol kas atrodo kitaip. Rusija nuo sankcijų kenčia labiau nei Europa“, – atsakė A. Kochas.

– Kas gali nutikti blogiausiu atveju? – klausė laidos vedėja.

 

„Ilga depresija, kaip 30-aisiais Europoje ir JAV. Ir, beje, išeitis iš šio nuosmukio buvo pasaulinis karas. Galbūt karas tarp Ukrainos ir Rusijos, karinių užsakymų antplūdis, kuris skatina pramonės augimą taps burtų lazdele, kuri atgaivins ekonomiką ir atitinkamai vėl suksis visas šis smagratis? Tačiau tam Europos ir Amerikos kariniai-pramoniniai kompleksai turi daryti spaudimą savo valdžiai, kad suaktyvintų užsakymus“, – aiškino Alfredas Kochas.

Tuomet ekspertas dar kartą pabrėžė, kad pagrindinis šiandienos iššūkis, be Rusijos ir Ukrainos karo, yra artėjantis nuosmukis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(28)
(-11)

Komentarai (2)