[Žinios trumpai] „Bloomberg“: viena iš NATO šalių atvirai giriasi prekybos su Rusija bumu – eksportas per karą pasiekė 3 mrld. USD  ()

Didelio masto Vakarų sankcijos Rusijai sudavė smūgį Rusijos naftos tiekimui ir paskatino daugelio tarptautinių korporacijų pasitraukimą iš Rusijos rinkos. Tačiau, tuo pat metu viena NATO šalis neleido Vakarams visiškai izoliuoti Rusijos ekonomikos, rašo „Bloomberg“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama apie Turkiją, kuri per karą Ukrainoje atvirai giriasi prekybos su Rusija bumu. Turkijos transporto ir infrastruktūros ministras Adilas Karaismailoglu pažymėjo, kad automobilių prekyba su Rusija per pirmuosius keturis šių metų mėnesius išaugo 58 proc. Ir tai tik vienas iš Turkijos eksporto į Rusiją šuolio momentų, kuris pirmąjį metų pusmetį pasiekė 2,91 mlrd. USD.

Tai gera žinia prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui, kuris siekia padidinti eksportą, kaip jis tai vadina „nauju ekonomikos modeliu“. 

Tačiau tokia Turkijos lyderio pozicija nuliūdina jo sąjungininkus Šiaurės Atlanto aljanse, kurie siekė veikti kaip viena komanda, siekdami išstumti Rusijos ekonomiką į izoliaciją. 

 

Ankara atsisakė Maskvai taikyti ekonominius apribojimus ir stengiasi išlaikyti pusiausvyrą santykiuose su Rusija ir Ukraina. Turkijos pusė tiekia ginklus Kijevui, bet kartu skatina Rusijos investicijas, teigia analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()