[Žinios trumpai] Po karalienės mirties pradedama ilgai slėpta „Operacija Vienaragis“: kas tai yra, kas bus daroma?  ()

Škotijoje mirus karalienei Elžbietai II, iki pastarųjų dienų buvo sukurtas slaptas planas, vadinamas „Operacija Vienaragis“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-09 [Žinios trumpai] Po karalienės mirties pradedama ilgai slėpta „Operacija Vienaragis“: kas tai yra, kas bus daroma?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinis karalienės Elžbietos II atodūsis įvyko Škotijoje, toli nuo Londono ir Bekingemo rūmų. Išskirtinio ilgaamžiškumo valdovė keletą dienų ilsėjosi Balmoralyje, savo rezidencijoje Škotijoje, kai karališkieji rūmai paskelbė apie jos mirtį.

Karalienės mirties proga nieko nepaliekama atsitiktinumui. Įskaitant mirties atveju toli nuo savo įprastinės gyvenamosios vietos. JK karalienės mirties atveju Škotijoje buvo pradėtas slaptas planas, pavadintas „Operacija Vienaragis“ („Operation Unicorn“), sekmadienį atskleidžia „Herald“. Iš pradžių tai susiję su Škotijos parlamento veiklos sustabdymu, o valdžia ruošiasi valstybinėms laidotuvėms.

Planas taip pat numato, kad karalienės palaikai iš Aberdyno į Edinburgą bus gabenami traukiniu, važiuojančiu sumažintu greičiu. Ginkluotųjų pajėgų nariai išreikš pagarbą kiekvienoje pakeliui pravažiuotoje stotyje.

Tada Holirūdo rūmuose Edinburge karalienės karstas „pailsės“, prieš perkeliant jį į St. Giles katedrą Edinburge. Taip pat katedroje Škotijos aukštieji asmenys ir visuomenės nariai turės galimybę išreikšti pagarbą karalienei ir pasirašyti užuojautos knygoje.

Netyčia aptiktas planas

Didžiosios Britanijos žiniasklaida teigia, kad dėl karalienės mirties gali atvykti keli šimtai žmonių, kurie jai atiduos paskutinę pagarbą. O vienas didžiausių iššūkių, su kuriuo susidurs Škotijos parlamentas, bus suvaldyti visuomenės antplūdį pasirašyti užuojautų knygoje ir paminėti karalienės atminimą.

 

Tada planuojama, kad karalienės karstas vėl išvyks iš Škotijos karališkuoju traukiniu. Tada, kai „Operacija Vienaragis“ baigiasi, jį perima kitas protokolas.

„Scotsman“ patikslina, kad planas atnaujinamas du kartus per metus, per susitikimus Škotijos parlamente. Vieno iš šių susitikimų protokolas atsitiktinai buvo nutekintas 2019 m.

Planas, planuojamas karalienės mirties atveju, buvo pakrikštytas „Operacija Londono tiltas“. Praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje buvo suplanuota dešimties dienų karalienės Elžbietos laidotuvių ir atsisveikinimo eiga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()